enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2593
EURO
37,1285
ALTIN
3.013,34
BIST
8.762,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

“İcat çıkartma” algısı tarihe karıştı!

“İcat çıkartma” algısı tarihe karıştı!
19.10.2024 13:03
4
A+
A-

TEKNOFEST: Gençlerin Teknolojik Becerilerini Geliştiren Etkinlik

TEKNOFEST, Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve havacılık festivali olarak, gençlerin yenilikçilik ve girişimcilik yeteneklerini geliştiriyor ve teknolojiyle ilgili önyargıları yıkıyor. Her yıl katılımcı sayısını artıran festivale bu yıl 1,5 milyondan fazla yarışmacı katıldı.

TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, teknolojiye karşı mesafeli duruşun ortadan kalktığını belirterek, “Eskiden ‘icat çıkartma’ derdik, şimdi gençlerimizin önünü açtık ve başarılarıyla gurur duyuyoruz” dedi.

TEKNOFEST’in ilk düzenlendiği 2018 yılında sadece 20 bin yarışmacı katılırken, bu yıl başvuru sayısı 1 milyon 650 bini aştı. Erzurum’daki “16. Uluslararası MEB Robot Yarışması” dolayısıyla kente gelen Saymaz, etkinliğin Türk gençliğinin teknoloji yeteneklerini geliştirdiğini ve dünya çapında projelere imza attıklarını vurguladı.

“Başımıza İcat Çıkartın!”

Saymaz, “icat çıkartma” algısının artık tarihe karıştığını ifade ederek, “Bu psikolojik engelleri ortadan kaldırdık. Eskiden insanlar evlerinde yenilik yapmaya çalıştıklarında ‘başımıza icat çıkartma’ derlerdi. Ama artık ‘başımıza icat çıkartın, daha çok başarılı işler yapın’ diyoruz. Bu değişimi gençlerimize aşıladık” diye konuştu.

TEKNOFEST’in Türkiye’nin tüm şehirlerine yayıldığını belirten Saymaz, etkinliğin uluslararası boyuta da taşındığını ve bu kapsamda 2022’de Azerbaycan’da düzenlendiğini hatırlattı. Gelecek yıl Kıbrıs ve İstanbul’da da TEKNOFEST düzenleneceğini duyuran Saymaz, gençlerin bilim, teknoloji, havacılık ve uzay gibi alanlara olan ilgisinin arttığını vurguladı.

“Niceliksel ve Niteliksel Anlamda Yükseliş Var”

Yarışmaların sadece katılımcı sayısında değil, kalite açısından da büyük gelişmeler gösterdiğini belirten Saymaz, “Bu yıl roket yarışmamızda atış başarı oranımız yüzde 30’dan yüzde 85’e çıktı. Hem takım sayımız hem de başarı oranımız arttı. Niceliksel ve niteliksel bir patlama yaşıyoruz. Bu ivmenin devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

“Bilim ve Teknolojide Lider Olmak İstiyoruz”

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın da belirttiği gibi, etkinliğin amacının bilim ve teknolojiyi toplumun merkezine koymak olduğunu ifade eden Saymaz, “Geleceğimizi bilim, teknoloji, havacılık ve uzayda görüyoruz. Gençlerimiz bu alanlara ilgi duysun, kendilerini geliştirsinler. Biz de onlara gereken desteği verelim. Hem güçlü olalım hem de adil olalım. Bilim ve teknolojiyi caydırıcı amaçlarla değil, geleceğimiz için geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.