enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Hükümetten ihracatçıya kuru pastalı tasarruf talimatı

Hükümetten ihracatçıya kuru pastalı tasarruf talimatı
REKLAM ALANI
26.06.2024 10:21
2
A+
A-

Tasarruf Tedbirleri ve İhracatçı Birliklerine Genelge

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında Ticaret Bakanlığı’ndan Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne (TİM) ve ihracatçı birliklerine “tasarruf tedbirleri” genelgesi gönderildi. Genelge ile harcamaların bütçe sınırları içinde tutulması ve ek ödenek talebinde bulunulmaması istendi.

Organizasyonlarda Tasarruf

Genelgede, TİM ve ihracatçı birliklerinin düzenlediği organizasyonların ihracatın geliştirilmesi amacına yönelik olması gerektiği vurgulandı. Bu kapsamda çay, kahve, meşrubat ve kuru pasta ikramı dışında yemek, PR, koreografi, kokteyl, sanatçı, sunucu, dışarıdan alınan video/fotoğraf çekimleri, host/hostes gibi harcamaların yapılmaması istendi.

Eğitim ve Toplantılarda Uzaktan Erişim

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Eğitim, konferans, zirve, seminer, sempozyum ve toplantı gibi etkinliklerin uzaktan erişim yöntemiyle yapılması gerektiği belirtildi. Ödül törenlerinde ödüllerin maliyetinin yüksek olmamasına dikkat edilmesi ve plaket benzeri işlerin yaptırılmaması talimatı verildi.

Sınırlı Seyahat ve Gazete Aboneliği Yasağı

Genelgede, TİM Başkanı veya onun görevlendirdiği Başkanvekili/Başkanlık Kurulu üyeleri ile Birlik Başkanları veya Birliklerini temsilen görevlendirilen Başkan Yardımcıları dışında ülkeye bakılmaksızın tüm seyahatlerin ekonomi sınıfı biletle yapılması gerektiği aktarıldı. Ayrıca, TİM ve birliklerin günlük gazete alımı yapmaması, görev alanları ile ilgili olmayan yayınlara abone olmaması istendi.

Diğer Tasarruf Tedbirleri

Genelgede, yılbaşı ve bayram dönemlerinde ajanda, takvim, plaket, hatıra, hediye, eşantiyon benzeri malzemelerin alınması, basımı ve dağıtımının yapılmayacağı belirtildi. Ayrıca, görev alanları ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmaması, görevlilerin günlük gazete alımına son vermeleri ve “Business Class” yerine “Economy Class” uçak bileti kullanılması da tedbirler arasında yer aldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.