enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Hükümetten gençlerle anket: Neden evlenmiyorsunuz?

Hükümetten gençlerle anket: Neden evlenmiyorsunuz?
REKLAM ALANI
20.07.2024 11:59
1
A+
A-

Japonya’nın Evlilik Krizine Çözüm Arayışı

Japonya, giderek düşen nüfusuyla karşı karşıya. Bu durum, yetkilileri gençlerin evlilik konusundaki görüşlerini öğrenmeye yöneltti.

Nisan 2023’te kurulan Çocuk ve Aile Ajansı, gençlerin flört ve eş bulma çabalarını desteklemek amacıyla bir çalışma grubu oluşturdu. Grupta evlilik düşünen gençler ve gençlerin karşılaştıkları zorluklar konusunda uzmanlar yer alıyor.

Yetkililer, “Hükümet, gençlerin evliliğe olan bakış açılarının eskiden norm olarak kabul edilenlerden farklılaştığını anlıyor.” dediler.

Ajans, 25-34 yaş arası bekarlar arasında yapılan bir araştırmaya göre 2021’de erkeklerin %43,3’ünün ve kadınların %48,1’inin potansiyel eşlerle tanışma fırsatı bulamadığını belirtti. Birçoğu tanışma şanslarını artırmak için evlilik danışma etkinliklerine katılmak veya arkadaşlarından tanıtılmak gibi adımlar atmadı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yaşam Maliyetinin Zorluğu

Japonya’da evli olmayanların daha az çocuk sahibi olması nedeniyle evlilikteki azalma, düşük doğum oranlarına ve yaşlanan nüfusun artmasına önemli ölçüde katkıda bulunuyor. 2023’te evlilik sayısı 1930’lardan bu yana ilk kez 500.000’in altına düştü. Bu arada doğumlar %5,1 azalarak 758.631’e geriledi ve neredeyse Ulusal Nüfus ve Sosyal Güvenlik Araştırma Enstitüsü’nün 2035 için öngördüğü 755.000’lik rakama ulaştı.

Çalışmalar, birçok genç Japon’un yüksek yaşam maliyeti, istihdam eksikliği ve her iki partnerin de çalışma veya kadınların doğumdan sonra tam zamanlı işe dönme konusundaki endişeleri nedeniyle evlilikten veya çocuk sahibi olmaktan kaçındığını gösteriyor.

Yerel yönetimler, bu sorunlara kreşlerden eşleştirme hizmetlerine kadar çeşitli önlemlerle yanıt veriyor. Örneğin, Tokyo yönetimi, Haziran ayında bir flört uygulaması başlatacağını duyurdu.

Ekonomist Takashi Kadokura, yerel yönetimlerin evliliği teşvik etme çabalarının yetersiz kaldığını ve istikrarsız istihdamın artması nedeniyle evliliklerin artmadığını öne sürdü.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.