enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan açıklama
REKLAM ALANI
25.06.2024 10:49
2
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Zırhlı Araç ve Çifte Maaş İddialarına Yanıt

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mehmet Şimşek’in zırhlı aracı ve bakanlık bürokratlarının aldığı çifte maaşlarla ilgili yazılı bir açıklama yaparak iddiaları reddetti.

Bakanlık, açıklamasında Sözcü Gazetesi’nin haberini ciddiyetten uzak ve siyasi kaygılarla kurgulanmış bir yanıltmaca olarak nitelendirerek, devletin yalnızca üst düzey makamlarının güvenlik gerekçesiyle zırhlı araçlara bindiğini belirtti. Bakanların makam araçlarının tasarruf genelgesi kapsamı dışında tutulduğunu vurguladı.

Bakanlık, bürokratların aldığı ücretin çifte maaş değil, çifte sorumluluk ve görev kaynaklı olduğunu açıkladı. 1960’lı yıllardan bu yana Kamu İktisadi Teşebbüslerine (KİT) atanarak kamu adına yönetim ve denetim yapan üst düzey liyakatli bürokratların bu görevleri hakkıyla yerine getirdiğini ifade etti.

Bakanlık, bu önemli görev ve sorumluluğun karşılığında alınan ücretlere kanunla tavan getirileceğini kamuoyuna daha önce duyurduğunu hatırlattı ve bu tarz ciddiyet dışı ve sansasyonel haberlere itibar edilmemesini önemle vurguladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Önemli Hususlar:

  • Bakanlığın iddiaları reddetmesi için daha fazla ayrıntı ve kanıt sunması, iddiaların doğruluğu konusunda daha fazla netlik sağlayacaktır.
  • Basının iddiaları rapor ederken sorumlu olması ve doğrulamadan yayın yapmaktan kaçınması önemlidir.
  • Vatandaşların doğru ve güvenilir bilgilere erişimi sağlamak için tüm iddiaların tarafsız ve bağımsız kaynaklar tarafından incelenmesi esastır.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.