enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Hamaney’den seçim yorumu: Beklenenden düşük

Hamaney’den seçim yorumu: Beklenenden düşük
REKLAM ALANI
03.07.2024 13:54
0
A+
A-

İran’ın Lideri Hamaney Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Değerlendirdi

İran’ın dini lideri Ali Hamaney, Mayıs ayında gerçekleşen trajik helikopter kazasında hayatını kaybeden İbrahim Reisi’nin ardından düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında görüşlerini dile getirdi.

Yarı resmi haber ajansı Tasnim’e konuşan Hamaney, ilk turdaki sandık başına gitme oranının yüzde 40’ın altında kaldığını ve bu oranın düşük olduğunu vurguladı. “Sandığa gitme oranı beklentilerimizin gerisinde kaldı,” diyen Hamaney, “Halkın ikinci tura katılımının yüksek olmasını ve İslam Cumhuriyeti’ne verdikleri desteğin bir nişanı olmasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

İranlılar, 18 Haziran Cuma günü ikinci tur seçimleri için sandık başına gidecek. Oylama, ilk turda tek ılımlı aday olan milletvekili Mesud Pezeşkiyan ile eski Devrim Muhafızları üyesi Said Celili arasında kıyasıya bir yarışa sahne olacak.

Hamaney, seçmen katılımının düşük olmasının “çeşitli nedenlere” bağlı olduğunu ve oy kullanmayanların İslam Cumhuriyeti’ne karşı olduğu yönündeki iddiaların “temelsiz” olduğunu ifade etti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Lider Hamaney’in açıklamaları, seçimlerin gidişatı ve ülkenin siyasi geleceği hakkında spekülasyonlara yol açtı. İlk tur sonuçları, seçmenlerin büyük bir kısmının İbrahim Reisi’nin yokluğunda sandık başına gitmeye ilgisiz kaldığını gösterdi. Bu durum, rejimin popülaritesinde bir gerilemeye ve değişim taleplerinin arttığına işaret edebilir.

İkinci tur seçimler, İran’ın siyasi ve toplumsal manzarasının geleceğini şekillendirecek kritik bir an olarak görülüyor. Pezeşkiyan’ın ılımlı politikaları ve Celili’nin muhafazakar görüşleri arasında bir seçimle karşı karşıya kalan seçmenler, ülkenin geleceği için kritik bir karar verecekler.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.