enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Halkbank, 2024’ün ilk yarısında 2,6 trilyon TL aktif büyüklüğe ulaştı

Halkbank, 2024’ün ilk yarısında 2,6 trilyon TL aktif büyüklüğe ulaştı
REKLAM ALANI
13.08.2024 20:35
2
A+
A-

Halkbank 2024 İlk Yarı Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Halkbank’ın ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı. Arslan, banka olarak değer odaklı finansman modelleriyle müşteri portföyünü büyüttüklerini belirtti.

Banka, 2024’ün ilk yarısında aktif büyüklüğünü %18,9 artırarak 2,6 trilyon TL’ye çıkardı. Nakdi krediler de %7,6 yükselerek 1,4 trilyon TL’ye ulaştı. Toplam krediler %11 oranında artarak 2,1 trilyon TL’ye çıktı.

Halkbank’ın mevduatı %15,4 artışla 2,2 trilyon TL’ye, öz kaynakları ise %6 oranında yükselerek 136 milyar TL’ye ulaştı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

KOBİ’lere Güçlü Finansal Destek

Osman Arslan, “2024’ün ilk yarısında KOBİ kredilerinde %7,2 büyüyerek sektördeki pazar payımızdaki liderliğimizi sürdürdük” dedi. Banka, bu dönemde esnaf kredi kullandırım tutarını 61 milyar TL’ye ulaştırdı.

Arslan, “Halkbank olarak amacımız, KOBİ’lerimizin, girişimcilerimizin, esnaf ve sanatkârlarımızın ekonomik gücünü artırarak, ülkemizin üretkenliğine ve ticari hayatına değer katmaktır” diye konuştu.

Girişimcilik Ekosistemine Özel Ürün ve Hizmetler

Halkbank, 2021’den bu yana girişimcilik ekosistemini özel ürünlerle destekliyor. Banka, bugüne kadar 228 bin kadın girişimciye 68 milyar TL, 164 bin girişimciye de 26 milyar TL destek sağladı.

Arslan, kadın girişimcilere yönelik desteklere değinerek, “İGE ile iş birliği içinde İhracatta Kadını Destekleme Kredisini hayata geçirdik” dedi. Ayrıca, İhracatta Kadın İzi Projesi ile kadın kooperatiflerine e-ticaret eğitimi, mentorluk ve uluslararası pazar yerlerine entegrasyon desteği sağlanıyor.

2024’te Ekonomik İstikrar

Arslan, Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı’nın ülkenin krizlere karşı dayanıklılığını artırdığını ifade etti. “Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının kredi notumuzu yükseltmesi ve CDS’in düşmesi, uluslararası yatırımcıların ülkemize olan güveninin arttığını gösteriyor” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.