enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

HABER… MGK yarın Beştepe’de toplanacak! İşte masadaki konular

HABER… MGK yarın Beştepe’de toplanacak! İşte masadaki konular
REKLAM ALANI
24.07.2024 08:15
2
A+
A-

Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı

Bu yıl dördüncü kez toplanacak olan Milli Güvenlik Kurulu’nda, yoğun bir gündem ele alınacak. Toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek.

Terörle Mücadele

Toplantının öncelikli konusu terörle mücadele olacak. Türkiye, Irak sınırlarındaki güvenlik çemberini yaz sonuna kadar tamamlama hedefinde. Irak’ın kuzeyindeki PKK hedeflerinin karadan ve havadan yok edilmesi için devam eden operasyonlar değerlendirilecek. Sahadan gelen askeri ve istihbari bilgiler ışığında, bölgede atılacak adımlar belirlenecek.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

FETÖ ve DEAŞ gibi diğer terör örgütleriyle mücadeledeki son durumla ilgili bilgi de kurula sunulacak.

Suriye ile Normalleşme

Suriye konusu da gündemde olacak. Türkiye, Suriye’de kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasını ve bu amaçla Şam yönetimiyle diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmasını istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda başlatılan normalleşme çalışmalarının değerlendirilmesi ve yol haritası belirlenecek.

İsrail’in Filistin’deki Katliamları

Kurulun bir diğer konusu, İsrail’in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamlar. Gazze’de ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve İsrail’in tansiyonu bölgeye yayma çabalarının engellenmesi için yürütülen diplomatik görüşmeler ele alınacak. İsrail’e karşı Uluslararası Adalet Divanı’nda açılan soykırım davasıyla ilgili görüş alışverişi de yapılacak.

Diğer Bölgesel ve Uluslararası Konular

Toplantıda ayrıca, Rusya-Ukrayna Savaşı, Azerbaycan-Ermenistan barış süreci, Kıbrıs’taki gelişmeler ve Yunanistan ile ilişkiler de masaya yatırılacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.