enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

HABER… Çarpıcı veri açıklandı! Tarihin en sıcak günü oldu

HABER… Çarpıcı veri açıklandı! Tarihin en sıcak günü oldu
REKLAM ALANI
26.07.2024 08:33
7
A+
A-

İklim Değişikliğiyle Kırılan Sıcaklık Rekorları: Tarihin En Sıcak Yazı

21 Temmuz Pazar günü, ortalama sıcaklık 17,09 santigrat derece olarak kaydedildi ve bu, geçtiğimiz yılın en yüksek sıcaklık rekorunu az farkla geçti.

Imperial College London’dan iklim bilimci Joyce Kimutai, “Bu, iklim biliminin bize fosil yakıtları yakmaya devam edersek ne olacağını söylediği şeydi. Fosil yakıtları yakmayı bırakıp net sıfır emisyona ulaşana kadar sıcaklıklar artmaya devam edecek” dedi.

Copernicus, uydu verilerini kullanarak küresel hava ve deniz sıcaklıklarını gerçek zamanlı olarak güncelliyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Kuzey yarımkürede yaz zirve yaparken ve gezegen eşi benzeri görülmemiş bir sıcaklık döneminden geçerken, günlük rekorların kırılmaya devam etmesi bekleniyor.

Küresel ısınma, daha uzun, daha şiddetli ve daha sık aşırı hava olaylarına neden oluyor ve bu yıl dünya genelinde ciddi felaketler yaşandı.

Son haftalarda Asya, Kuzey Amerika ve Avrupa’da sıcak hava dalgaları ve orman yangınları yıkıma yol açtı. Ayrıca Kuzey Kutbu’nda yangınlar çıktı ve bu bölge gezegenin diğer yerlerinden çok daha hızlı ısınıyor. Antarktika’da ise kış sıcaklıkları normalin çok üzerinde.

Her Ay Kendi Rekorunu Kırıyor

Copernicus, iklim bilimcilerini en çok endişelendiren şeyin günlük sıcaklık rekorlarının kırılması değil, daha geniş çaplı bir ısınma modeli olduğunu belirtti. Haziran 2023’ten bu yana her ay, önceki yılların aynı ayına kıyasla kendi sıcaklık rekorunu kırdı ve bu daha önce hiç görülmemişti.

Pazar ve Pazartesi günleri yaşanan sıcaklık, Temmuz 2023 rekorunu sadece biraz geçti, ancak Ağustos 2016’da kaydedilen önceki en yüksek sıcaklık olan 16,8 dereceyi çok geride bıraktı.

Copernicus, 16,8 derecelik rekorun Temmuz 2023’ten bu yana 57 kez kırıldığını belirtti.

Bilim insanları, yaşanılan dönemin Dünya’nın son 100 bin yıldaki en sıcak dönemi olabileceğini söylüyor. Fosil yakıtların yakılması, iklim değişikliğinin başlıca nedeni olarak gösteriliyor ve ısıyı hapseden sera gazı emisyonları, yükselen sıcaklıkları yavaşlatma çabalarına rağmen artmaya devam ediyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.