enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Güney Kore’den SHT projesine büyük ilgi!

Güney Kore’den SHT projesine büyük ilgi!
REKLAM ALANI
11.09.2024 14:07
3
A+
A-

Bakan Uraloğlu, Kore’de Ulaştırma ve Altyapı İş Birliğini Tartıştı

Türkiye’nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Küresel Altyapı İş Birliği Konferansı nedeniyle Güney Kore’yi ziyaret etti.

Bakan Uraloğlu, Seul’e varır varmaz Türkiye Büyükelçisi Salih Murat Tamer’le görüştü. Ardından, Kore Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Park Sangwoo ile bir araya geldi.

Görüşmede Uraloğlu, Türkiye’nin deprem felaketi sonrası Kore’nin desteğine teşekkür etti ve iki ülke arasındaki kardeşliğin önemine değindi. Ayrıca Hindistan’daki G20 zirvesinde devlet başkanlarının verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini ve MIKTA grubu aracılığıyla iş birliğini geliştirmenin mümkün olduğunu ifade etti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Tartışıldı

Uraloğlu, Türkiye’nin ulaşım altyapısına yapılan yatırımlardan bahsederek, son 22 yılda 272 milyar dolarlık altyapı yatırımı gerçekleştirildiğini ve önümüzdeki 30 yılda da 250 milyar dolarlık ek yatırım planlandığını belirtti.

Bakan, özellikle Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi üzerinde durdu ve Koreli DAELIM firmasıyla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Ayrıca Kore tarafından finansman desteği sağlanması için ciddi adımlar atıldığını vurguladı.

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi Konuşuldu

Uraloğlu, Türkiye’nin 15 yıldır yüksek hızlı demiryolu işletmeciliği yaptığını ve Ankara-İstanbul arasında 350 km/saat hızla seyahat edebilecek bir demiryolu projesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Koreli mevkidaşıyla süper hızlı tren konusunu görüştüklerini ve Kore’nin projeye büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Türkiye’de şu anda 2.251 km hızlı tren hattı bulunduğunu ve bunun kısa vadede 5.000 km’ye çıkarılmasının planlandığını ifade etti.

Denizcilik ve Havacılık İş Birliği

Görüşmede denizcilik ve havacılık alanındaki iş birlikleri de ele alındı. Bakan Uraloğlu, iki ülke arasında taslak bir deniz taşımacılığı anlaşması üzerinde müzakerelerin devam ettiğini söyledi.

Havacılık konusunda ise Seoul’e olan uçuşların 11 frekansdan 21’e çıkarılması ve Busan’a 7 yeni frekans eklenmesi için karşılıklı görüşüldüğünü bildirdi.

Ukrayna’nın Yeniden İnşasında Ortaklık

Bakan Uraloğlu, üçüncü ülkelerdeki iş birliğinin önemine değinerek, Türkiye’nin müteahhitlik alanında dünyanın her yerinde kaliteli işler yapabilme yeteneğine sahip olduğunu belirtti. Ukrayna’nın Türkiye’ye yakın konumuna dikkat çekerek, oradaki savaşın sona ermesi için büyük bir istek duyduklarını ifade etti.

Uraloğlu, savaş sırasında bile Türk firmalarının Ukrayna’da çalışmaya devam ettiğini ve Ukrayna hükümetinin talebi üzerine yoğun bir şekilde faaliyet gösterdiklerini söyledi. Bu alanda da Kore ile iş birliği yapılabileceğini düşündüğünü belirtti.

Türkiye’de planlanan ikinci nükleer santral noktasında da iş birliği yapılabileceğinin altını çizdi ve Koreli mevkidaşına teşekkür ederek, Ekim ayında düzenlenecek Uluslararası Yol Federasyonu kongresine davet etti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.