enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Göz renginiz hastalığınızı belirliyor

Göz renginiz hastalığınızı belirliyor
REKLAM ALANI
25.07.2024 10:41
1
A+
A-

Göz Rengi ve Göz Hastalıkları Arasındaki İlgi

Son araştırmalar, göz renginin çeşitli göz hastalıklarına yatkınlıkla ilişkili olabileceğini ortaya koyuyor. Alman Oftalmoloji Derneği’ne (DOG) göre, göz rengi hastalıklar hakkında önemli ipuçları sağlayabilir.

Melanin Konsantrasyonunun Etkisi

Melanin, göz rengini ve saç rengini belirleyen bir pigmenttir. Kahverengi gözlere sahip kişilerde daha yüksek konsantrasyonlarda melanin bulunurken, yeşil ve mavi gözlere sahip kişilerde daha düşük konsantrasyonlarda melanin bulunur veya hiç melanin bulunmaz. Farklı melanin seviyeleri, farklı ışık kırılmalarına yol açar ve melanin pigmenti azaldıkça gözlerin rengi açılır.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Düşük Melaninin Sonuçları

Düşük melanin, agresif koroid tümörü ve uveal melanom (göz tümörü) gibi hastalıkların gelişme riskini artırır. Avrupa kökenli kişilerde bu durum, Asya veya Afrika kökenli kişilere göre 20-30 kat daha sık görülür.

Retina Kireçlenmesi ve Katarakt

Açık renkli gözlere sahip kişilerde yaşa bağlı retina kireçlenmesi daha sık görülürken, koyu renkli gözlere sahip kişilerde katarakt gelişme riski daha yüksektir. Koyu gözler, ışığı daha fazla emdiğinden, ön odadaki sıcaklığı artırır ve bu da katarakt oluşumuna katkıda bulunur.

Kornea Nakli Reaksiyonları

Koyu renkli kişilerde kornea nakli ret reaksiyonu ve diğer komplikasyonlar daha sık görülür.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.