enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Gazze’de yine siviller hedef alındı! En az 30 can kaybı var…

Gazze’de yine siviller hedef alındı! En az 30 can kaybı var…
REKLAM ALANI
10.07.2024 10:42
1
A+
A-

İsrail’in Gazze Saldırısında En Az 30 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus şehrinin doğusundaki Abasan El Kabira Kasabası’ndaki bir mülteci kampına hava saldırısı düzenledi. Çok sayıda yerinden edilmiş Gazzelinin ikamet ettiği kampın kapısına düşen füzenin görüntüleri kamera kaydına alındı. Saldırı anında kampta çocukların oyun oynadığı anlar da kayıtlara yansıdı.

Saldırıda aralarında çocuklar ve kadınlar da bulunan en az 30 kişi hayatını kaybetti, onlarcası ise yaralandı. Yaralılar, Nasır Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorlar, can kaybı sayısının artmasından endişe duyduklarını ifade ettiler.

İsrail’in hava saldırısı, Gazze Şeridi’nde son dönemde yaşanan en şiddetli saldırılardan biri oldu. Saldırı, İsrail’in Filistin’i abluka altına alması ve Gazze’nin kuşatılmasıyla ilgili uluslararası tepkileri artırdı.

İnsan hakları grupları, saldırıyı “orantısız kuvvet kullanımı” olarak kınadı. Birleşmiş Milletler, saldırının sorumlularının hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İsrail hükümeti, saldırının “terör hedeflerine yönelik” olduğunu savundu. Ancak birçok uzman, saldırının sivil bir tesisi hedeflediğini ileri sürdü.

Saldırı, İsrail ve Filistin arasında süren gerilimin yeniden tırmanmasına neden oldu. Her iki taraf da karşılıklı olarak roket ve füze saldırıları düzenledi.

Uluslararası toplum, şiddetin durdurulması ve iki taraf arasında kalıcı bir çözüm bulunması çağrısında bulundu. Ancak İsrail ve Filistin arasındaki barış süreci yıllardır tıkanıklık yaşıyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırısı, bölgede yaşanan uzun süreli çatışmanın bir parçası olarak görülüyor. Uluslararası alanda birçok kişi, saldırının durdurulması ve iki taraf arasında adil bir çözüm bulunması gerektiğini savunuyor.

Saldırı, Gazze’deki insani krizi daha da kötüleştirdi. Mülteci kampında yaşayan binlerce insan evsiz kaldı. Yaralılar, hastanelerde tedavi beklerken, bölgeye yardım ulaştırma çalışmaları da zorlukla ilerliyor.

Uluslararası toplum, İsrail’in saldırısını kınadı ve şiddetin durdurulması çağrısında bulundu. Ancak İsrail, saldırının devam edeceğini ve “teröre karşı savaşının” süreceğini bildirdi.

Gazze’deki mülteci kampına yönelik hava saldırısı, bölgedeki gerilimin artmasına ve insani krizin derinleşmesine neden oldu. Uluslararası toplumun, şiddetin durması ve iki taraf arasında adil bir çözüm bulunması için baskı yapması gerekiyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.