enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2593
EURO
37,1285
ALTIN
3.013,34
BIST
8.762,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

GALATASARAY HABERLERİ: Aslan her alanda rekor kırıyor

GALATASARAY HABERLERİ: Aslan her alanda rekor kırıyor
21.10.2024 11:31
3
A+
A-

Galatasaray’ın Rekor Başlangıcı ve Okan Buruk’un Başarısı

Antalya’da iki süper gol atan Mauro İcardi ve Victor Osimhen ile farka koşan Galatasaray, sahadan 3-0’lık bir galibiyetle ayrıldı ve Süper Lig’e en iyi başlangıcını yaptı. İlk 9 karşılaşmada 8 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 25 puan toplayan sarı-kırmızılılar, 2005-2006 ve geçen sezonki performanslarını geride bıraktı. Ayrıca 27 gol atarak daha yüksek bir averaja (+19) sahip oldu.

Son iki sezonun şampiyon teknik direktörü Okan Buruk yönetiminde kırılmayan rekor bırakmayan Galatasaray, son 3 sezonda tarihi yeniden yazdı:

  • Süper Lig’de en uzun galibiyet serisi (17 ve 14 maç)
  • Süper Lig’de toplanan en yüksek puan (102)
  • Süper Lig’in maç başı en yüksek puan ortalaması (2,68)
  • Süper Lig tarihindeki en uzun deplasman serisi (13 maç)

Galatasaray’ın başında çıktığı 83 Süper Lig maçında 69 galibiyet alan Okan Buruk, 2,59 puan ortalamasıyla adını tarihe altın harflerle yazdırdı. 51. yaş gününe Antalya’da farklı bir galibiyet hediyesi alan Buruk, yıldızlarla dolu bir kadroyu kusursuz yönetmesiyle liderlik dersi veriyor.

Mauro İcardi başta olmak üzere birçok süper yıldız, hocaları hakkında olumlu paylaşımlarda bulunuyor. Babasından bahseden Osimhen, “Onunla ölüme kadar” diyen Torreira gibi kaptan Fernando Muslera da Buruk’un başarısını kutladı.

Mauro İcardi, Galatasaray’da 60 gole ulaştı ve Milan Baros’a yaklaştı. Bir gol daha atması halinde sarı-kırmızılıların en çok gol atan ikinci yabancısı olacak. İcardi, “Galatasaray’ın en çok gol atan yabancısı olmak istiyorum” diyerek iddiasını ortaya koydu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.