enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Fransa’da sağlık sistemi alarm veriyor! Yaşlı hastalar saatlerce acil serviste sedyede bekletiliyor

Fransa’da sağlık sistemi alarm veriyor! Yaşlı hastalar saatlerce acil serviste sedyede bekletiliyor
REKLAM ALANI
18.08.2024 01:14
6
A+
A-

Fransa’nın Sağlık Krizi

Fransa’nın sağlık sistemi, yıllardır artan personel eksikliği, düşük maaşlar ve yetersiz altyapı gibi nedenlerle krize girmiş durumda. Acil servislerdeki bekleyiş süreleri hastaların sağlığı tehdit ediyor.

Acil Durumda Saatlerce Bekleyiş

Fransa’nın Le Parisien gazetesi, acil servislerde artan bekleme süreleriyle ilgili şok edici bir haber yayınladı. Brest Üniversitesi Hastanesi, acil servisten gerçek bir hastaneye nakledilmeyi bekleyen 75 yaş üstü hastaların bekleme sürelerini otoparkta sergiledi. Tabelada, bazı hastaların 29 saate kadar sedyelerde bekletildiği ortaya çıktı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Hastane Kapılarında Utanç

Hastane, bu durumu kınamak için “utanç duvarı” başlığıyla bir protesto hazırladı. Hastaların uzun süre aç ve susuz beklemek zorunda kaldığı, yatak yaraları oluştuğu ve personel eksikliği nedeniyle yemek dağıtımında hastalar arasında ayrım yapıldığı belirtildi.

Dr. Philippe Juvin’in İddiaları

Samu-Urgence France Sendikası Başkanı ve milletvekili Prof. Philippe Juvin, acil servislerde beklerken ölenlerin sayısının resmi rakamların gösterdiğinden çok daha fazla olduğunu, yaklaşık 150 kişiye ulaştığını belirtti. Juvin, bu rakamların sadece 19 bölgeden gelen verileri içerdiğini ve ülke genelindeki gerçek ölüm sayısının daha yüksek olduğunu kaydetti.

Hastanede Doktor ve Hemşire Eksikliği

Fransa, Avrupa Birliği içinde kişi başına düşen doktor sayısının en az olduğu ülkelerden biri. Aile sağlık merkezlerinde ise bu rakam daha da düşük. Yaklaşık yarısı 60 yaş üstü olan doktorların emekli olmasıyla birlikte bu sayı önümüzdeki yıllarda daha da azalacak. Hemşire sayısı da son iki yılda 160 bin kişi azaldı ve ülkede yaklaşık 60 bin hemşire eksikliği var.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.