enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Finansal hizmetlere güven temmuzda arttı

Finansal hizmetlere güven temmuzda arttı
REKLAM ALANI
24.07.2024 10:20
6
A+
A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Finansal Hizmetler Güven Endeksi

Temmuz ayına ilişkin Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklandı.

FHGE, finans sektöründe faaliyet gösteren 142 kuruluşun görüşlerinin toplanmasıyla elde edildi. Temmuz ayında FHGE, bir önceki aya göre 9,2 puan yükselerek 158,7 seviyesine ulaştı.

FHGE’yi oluşturan alt endeksler, son üç aydaki iş durumu, hizmetlere olan talep ve gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentilerini ölçüyor. Temmuz ayında tüm alt endeksler FHGE’yi olumlu yönde etkiledi.

Son üç ayda iş durumunun iyileştiği yönündeki görüşler güçlenirken, hizmetlere olan talebin arttığı yönündeki değerlendirmeler de kuvvetlendi. Gelecek üç ayda hizmetlere olan talebin artacağı yönündeki beklentiler de güçlendi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İstihdamyla ilgili değerlendirmeler ise son üç ayda istihdamın arttığı yönündeyken, gelecek üç ayda istihdamın artacağı yönündeki beklentilerin zayıfladığını gösterdi.

NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre, Temmuz 2024’te “Finans ve Sigorta Faaliyetleri” sektöründeki güven endekslerinde alt sektörlere göre farklılıklar görüldü. “Finansal Hizmet Faaliyetleri (sigorta ve emeklilik fonları hariç)” ve “Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları (zorunlu sosyal güvenlik hizmetleri hariç)” sektörleri bir önceki aya göre sırasıyla 9,3 ve 8,9 puan yükselirken, “Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için Yardımcı Faaliyetler” sektörü bir önceki aya göre 21,8 puan düşüş gösterdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.