enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Felakette 15 kişi can vermişti… İki kardeşin yürek yakan hikâyesi

Felakette 15 kişi can vermişti… İki kardeşin yürek yakan hikâyesi
REKLAM ALANI
02.07.2024 10:05
2
A+
A-

15 Kişinin Ölüm Nedeni Belirlendi

Diyarbakır ve Mardin illerinde meydana gelen ve 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yangınların kesin nedenleri ortaya çıktı. Adli tıp kurumundaki otopsi sonuçlarına göre, kurbanların ileri derecede yanıklar, yoğun dumandan kaynaklanan akciğer ve solunum yetmezliği sonucu yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Yangınla ilgili ön inceleme raporunda, yangının bir elektrik direğinden kaynaklandığı belirlenirken, soruşturma kapsamında DEDAŞ’ın yetkilileri şüpheli sıfatıyla yer alıyor. Tanık ve mağdurların ifadeleri alınmaya devam ediyor.

Jandarma Kriminal ve Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından yangın bölgesinde delil toplama çalışmaları yürütüldü ve hazırlanan fezleke ve raporlar soruşturma dosyasına eklendi.

Kapsamlı Rapor Bekleniyor

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Soruşturmayı yürüten Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı, yangının elektrik direğinden kaynaklandığına dair hazırlanan ön bilirkişi raporunu yetersiz buldu. Bu nedenle, elektrik mühendislerinden oluşan bir bilirkişi heyeti tayin edildi. Bilirkişi raporunda, tarlalardan geçen elektrik hatlarındaki kablo bağlantıları, elektrik kesintileri, voltaj ve akım sorunları ile rutin bakım ve revizyonların yapılıp yapılmadığı gibi hususlar yer alacak.

İki Kardeşin Yürek Burkan Hikayesi

Yangınla ilgili en yürek burkan hikayelerden biri, Mazhar Demir ve Nuri Demir kardeşlerin trajedisiydi. Mazhar Demir, meradaki hayvanlarını kurtarmak için ateşe daldı ve kendini bir direğe tırmandırarak alevlerden korunmaya çalıştı. Ancak yoğun duman ve alevler nedeniyle bilincini kaybetti ve yere düştü.

Kardeşini kurtarmaya çalışan Nuri Demir de alevlerin arasına daldı ve Mazhar Demir’i sırtına alarak çıkarmaya çalıştı. Ancak onlar da yoğun duman ve alevlerin içinde mahsur kalarak can verdiler.

Diğer Trajedi Hikayeleri

Yangında hayatını kaybedenlerden Şeyhmus Demir’in kalbinin doğuştan delik olduğu ve akciğer solunum yetmezliği yaşadığı ortaya çıktı. Yoğun duman nedeniyle zehirlenerek hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Köksalan Mahallesi’nde ise 80 yaşındaki Taliha Demir, 59 yaşındaki Fadıl Demir, 30 yaşındaki Ubeydullah Buğdaycı ve 15 yaşındaki Abdurrahman Buğdaycı hayatını kaybetti.

Yazçiçeği Mahallesi’nde 46 yaşındaki İsmail Yardımcı, 55 yaşındaki Kerime Erdemli ve 58 yaşındaki Zekiye Erdemli yangın sonucu yaşamını yitirdi.

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde ise 40 yaşındaki Hasan Demir, 24 yaşındaki Sinan Deviren, 25 yaşındaki Remzi Yılmaz, 23 yaşındaki Azat Yılmaz ve 18 yaşındaki Resul Yılmaz hayatını kaybetti.

Yangın Sonuçları

Çınar ve Mardin’de meydana gelen yangınlarda toplam 7 bin 900 dekarlık tarım alanı küle döndü. 6 bin 789 dekar anız, bin 111 dekarı ise hasadı yapılmamış buğday ekili arazilerde zarar meydana geldi.

924 küçükbaş hayvan telef olurken, yüzlerce ağır yaralı hayvan ise kesime gönderildi. 1 traktör ve 14 sulama tesisi de yanarak kullanılamaz hale geldi. Yüzlerce meyve ağacı da yangında kül oldu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.