enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Fed’in faiz kararı sonrası New York borsası nasıl açıldı? (1 Ağustos 2024)

Fed’in faiz kararı sonrası New York borsası nasıl açıldı? (1 Ağustos 2024)
REKLAM ALANI
01.08.2024 17:37
0
A+
A-

Açılış

Dow Jones endeksi %0,18 artarak 40.916,96 puana ulaştı. S&P 500 %0,28 yükselerek 5.537,84 puana, Nasdaq ise %0,27’lik bir artışla 17.647,03 puana ulaştı. Fed’in gelecekte faizleri düşürme ihtimali, piyasaların olumlu bir başlangıç yapmasına katkıda bulundu.

Fed’in Faiz Politiği

Fed, politika faizini %5,25-5,50 aralığında tuttu, ancak Eylül ayında faiz indirimi olasılığını ima etti. Fed Başkanı Powell, enflasyonun kontrol altına alınması ve istihdam piyasasının güçlü kalması durumunda faiz indirimlerinin masaya yatırılabileceğini belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İstihdam Piyasası Verileri

ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı bir yılın en yüksek seviyesine çıkarak analistlerin beklentilerini aştı. Bu artış, iş gücü piyasasında bir yumuşamaya işaret ediyor ve Fed’in faizleri düşürme ihtimalini güçlendiriyor.

Diğer Ekonomik Veriler

Tarım dışı iş gücü verimliliği, ikinci çeyrekte beklentileri aşarken, birim emek maliyeti beklentilerin altında kaldı. Bu veriler Fed’in enflasyonla mücadelesinde önemli göstergeler.

Bilanço Sezonu

Meta’nın hisseleri, beklentileri aşan gelir ve kârın ardından %9’un üzerinde değer kazandı. Qualcomm’un hisseleri, güçlü mali sonuçlara rağmen ABD’nin Çin’e yönelik ihracat kısıtlamalarının endişeleri nedeniyle %3’ün üzerinde düştü. Moderna’nın hisseleri, satış tahminlerinin düşürülmesiyle %15’in üzerinde geriledi.

Yatırımcıların Odak Noktası

Analistler, yatırımcıların bugün Amazon, Apple ve Intel’in açıklayacağı bilançolara odaklanmasını bekliyor. Bu şirketlerin sonuçları, piyasaların gelecek beklentilerine yön verecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.