enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Eylem Tok, Timur Cihantimur’u neden ABD’ye kaçırdı? Avukatlarından açıklama

Eylem Tok, Timur Cihantimur’u neden ABD’ye kaçırdı? Avukatlarından açıklama
REKLAM ALANI
05.07.2024 10:06
3
A+
A-

İstanbul ATV Kazası: Anne Oğul Türkiye’ye İade Sürecinde

İstanbul Eyüpsultan’da meydana gelen ATV kazası sonrası hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin sorumlusu olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok’un Türkiye’ye iade süreci devam ediyor.

Florida federal mahkemesinin kararı üzerine Cihantimur ve Tok, 14 Haziran’da Boston’da tutuklandı. 18 Haziran’da mahkemeye çıkarılan anne oğulun tutukluluk halleri devam etti. Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin kaldığı tutukevinin şartlarının kötü olduğunu belirterek ev hapsi veya yer değişikliği talebinde bulundu. Ancak bu talep 21 Haziran’daki ikinci duruşmada reddedildi.

Boston’da yakalanan Eylem Tok’un iade duruşmasında da tutukluluk hali devam etti. Cihantimur’un avukatları, hakimin kefalet başvurularıyla ilgili kararını beklediklerini ancak iade süreciyle ilgili son durumun değerlendirildiği bir duruşmanın da yapılmasını istedi.

Avukatlar, müvekkillerinin annesinin Amerikan vatandaşı olan oğlunu ABD’ye getirme gerekçesinin Türkiye’deki hukuk sistemindeki eksiklikler olduğunu belirterek burada anayasal korunma haklarını elde edeceğini düşündüğünü ifade etti. Türkiye’deki hukuk sisteminde adil bir yargılama yapılmadığını ve hükümet kontrolündeki medyanın yönlendirmeleri nedeniyle savunma yapmalarının zor olacağını savundu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin 14 Haziran’da tutuklandığını ve 18 Haziran’da kefaletle tahliye edilmesi için bir duruşma yapıldığını hatırlattı. 20 Haziran’da Türkiye’nin iade talebi üzerine kefaletle tahliye edilmesi için başvuruda bulunulduğunu belirtti. Yeni bir duruşma talebinin gerekçeleri şu şekilde sıralandı:

Cihantimur, koşulları yetişkin hapishanesi olarak tanımlanan Manson Gençlik Enstitüsü’nde tutuluyor. Bu yerdeki uygunsuz koşullar, müvekkilimizin adil yargılanma hakkını ihlal ediyor ve bir çocuk için zulme dönüşen bir hapis sürecini beraberinde getiriyor. Hiçbir suç geçmişi olmayan, ABD ve Türkiye vatandaşı olan Cihantimur, hiçbir kimseye zarar verme niyeti olmadan işlenen şiddet içermeyen bir suçla suçlanıyor. Bu suç ABD’de işlenseydi kefaletle serbest bırakılırdı.

Avukatlar, Türkiye’nin ABD’ye yaptığı iade talebine de itiraz edeceklerini belirterek, iade talebinde Cihantimur’un ABD vatandaşı olduğuna dair somut bir ifade bulunmadığını kaydetti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.