enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

EURO 2024’teki rakibimiz Avusturya: Rangnick’in baskı makinesi

EURO 2024’teki rakibimiz Avusturya: Rangnick’in baskı makinesi
REKLAM ALANI
30.06.2024 11:26
1
A+
A-

EURO 2024’ün Sürpriz Ekibi: Avusturya

EURO 2008’den bu yana ilk kez Avrupa Şampiyonası’nda gruptan çıkmayı başardık. Turnuva öncesi, ikinci olduğumuz senaryoda D Grubu lideriyle eşleşeceğimizi konuştuk, yani Fransa’dan ziyade grubu lider tamamlamak için her şeyi yapmamız gerekiyordu. Ancak futbol bize büyük bir ders verdi: Her şey sahada belli olur. Evet; doğal olarak Fransa grubun favorisiydi, ancak liderlik Avusturya’ya gitti. Viyanalılar, tek yenilgisini Fransızlardan aldı, ancak o maçta da en az 1 puanı hak etmişlerdi. Peki Türkiye, daha birkaç ay önce 6-1 yenildiği rakibine karşı nelere dikkat etmeli, neler yapmalı?

Avusturya’nın Fransa gibi yıldızları olmasa da, turnuvanın en iyi takım oyununa sahip iki-üç ekibinden biri. Bir kere başlarında Ralf Rangnick gibi deneyimli bir teknik direktör var. Lakabının "Profesör" olması tesadüf değil.

Profesör Rangnick’in tercihi 4-2-2-2 dizilişi. Topu mümkün olduğunca hızlı ve hatasız bir şekilde hücum hattına aktarmaya çalışıyorlar ve bunu da başarıyorlar. Hızlı, basit ve etkili oynuyorlar.

Sistemin kilit isimlerinden biri Marcel Sabitzer. Çok koşuyor ve her yere baskı yapıyor. Ona karşı özel önlem almamız gerekebilir.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Avusturya’nın zayıf yönü ise, orta sahada hızlı çoğalmalarına rağmen kanatlarda zaman zaman açık vermeleri. Her iki kanadı da etkili kullanmalıyız. Bu noktada, Ferdi ve Mert Müldür’e önemli bir görev düşüyor.

Turnuvada ilk yarıların oynanan futbol konusunda belirleyici olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin yediği beş golün üçünü 35. dakikalar dolmadan yemesi de bunun göstergesi. Avusturya’nın baskısını özellikle ilk yarım saatte kırmamız çok önemli. Erken yenecek bir gol bizi bozabilir.

Kontrataklarımızın da belirleyici olacağını düşünüyorum. Turnuva genelinde hem defansta hem de hücumda geçiş oyunlarında sorun yaşadık. Pas hızımızı artırmalıyız.

Avusturya, beklenmedik bir şekilde EURO 2024’ün sürpriz ekibi oldu. Takım oyunları, geçiş oyunlarındaki hızı ve baskıdaki kararlılığıyla dikkat çekiyorlar. Türkiye’nin bu rakibe karşı başarılı olmak için, özellikle ilk yarıda baskıyı kırmak, kanatları etkili kullanmak, kontra ataklarda hızlı olmak ve geçiş oyunlarında daha organized olmak gibi noktalara dikkat etmesi gerekiyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.