enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

EURO 2024’te Türkiye’nin yükselişi: Tarihi istatistikler

EURO 2024’te Türkiye’nin yükselişi: Tarihi istatistikler
REKLAM ALANI
04.07.2024 08:24
2
A+
A-

Milli Takım, EURO 2024’te Tarihe Geçti

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselirken, turnuva tarihinin en unutulmaz performanslarından birine imza attı.

Takım, turnuvada koştuğu toplam 453,1 kilometrelik mesafeyle maç başı ortalama 113 kilometre kat ederek, fiziksel gücünü gözler önüne serdi. Ay-Yıldızlılar, Avusturya maçında da 114,3 kilometre mesafe kat etti.

Türkiye’nin genç yıldızı Arda Güler, Wayne Rooney ve Cristiano Ronaldo’dan sonra bir Avrupa Şampiyonası’nda hem gol atıp hem de asist yapan 20 yaşın altındaki üçüncü oyuncu oldu.

Milli Takım, Avusturya maçında 56 kez tehlike uzaklaştırarak, turnuvanın bu alandaki en iyisi oldu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

4 maçta 3 galibiyet elde eden A Milli Takım, İspanya (4G) ve Almanya’nın (3G – 1B) ardından turnuvanın en başarılı üçüncü takımı konumuna yükseldi.

Türkiye, maç başına 1,75 gol ortalamasıyla turnuvanın en golcü takımları sıralamasında üçüncü sırada yer aldı.

A Milli Takım’ın kilit isimlerinden Ferdi Kadıoğlu, sıra dışı istatistikler tutturdu. Hollandalı oyuncu, turnuvada 5’ten fazla ikili mücadele kazandı (28), en fazla şut pası verdi (11), en fazla çalım attı (5), en fazla top kaptı (10) ve en fazla pas arası yaptı (7).

5+ ikili mücadele kazanan, şut pası veren, çalım atan, top kapan ve pas arası yapan oyuncular arasında Ferdi Kadıoğlu, tüm istatistikler baz alındığında turnuvanın en başarılı futbolcusu oldu.

Cumartesi günü Hollanda maçı, Fenerbahçeli yıldız için ayrı bir öneme sahip. Ferdi, 7 Ekim 1999’da Hollanda’nın Arnhem kentinde doğdu ve Fenerbahçe’ye gelmeden önce de altyapı eğitimini NEC Nijmegen’de aldı.

Avusturya maçının ardından Hollanda’nın yayıncı kuruluşuna Flemenkçe canlı açıklamalarda bulunan Ferdi, “Hollanda kesinlikle bizden korksun! Bir maçta ne kadar enerji koyduğumuza bakın. Hücumda tehlikeler yaratıyor, defansif olarak çok iyiyiz. Az önce telefonumu kontrol ettim ve Hollanda’daki birçok arkadaşımın destek mesajları gönderdiğini gördüm. Hepsi Türkiye’yi destekliyor. Hepsine milli takım forması gönderdim. Hepsi o formayı giymek zorunda” dedi.

Avusturya Karşısında Tarihi Performanslar

Türkiye, Avusturya karşısında sergilediği mücadeleci oyunla dikkatleri üzerine çekti. Milli Takım, maç boyunca 114,3 kilometre koşarken, 56 kez tehlike uzaklaştırdı. Bu istatistikler, Ay-Yıldızlıların turnuvanın en formda takımlarından biri olduğunu gösteriyor.

Arda Güler’in Tarihi Başarısı

Genç yıldız Arda Güler, EURO 2024’te Türkiye’nin en parlayan isimlerinden biri oldu. Avusturya maçında hem gol atıp hem de asist yapan Güler, Wayne Rooney ve Cristiano Ronaldo’dan sonra bir Avrupa Şampiyonası’nda hem gol atıp hem de asist yapan 20 yaşın altındaki üçüncü oyuncu unvanına sahip oldu.

Kadıoğlu’nun Sınırsız Enerjisi

Fenerbahçeli yıldız Ferdi Kadıoğlu, EURO 2024’te Türkiye’nin en değerli oyuncularından biri olarak ortaya çıktı. Hollandalı oyuncu, turnuvada maç başına ortalama 5’ten fazla ikili mücadele kazandı, en fazla şut pası verdi, en fazla çalım attı, en fazla top kaptı ve en fazla pas arası yaptı. Bu istatistikler, Kadıoğlu’nun saha üzerindeki yorulmak bilmez enerjisinin ve yeteneğinin bir kanıtı.

Türkiye’nin Turnuvadaki Başarısı

Türkiye, EURO 2024’te 4 maçta 3 galibiyet elde ederek turnuvanın en başarılı üçüncü takımı oldu. Ay-Yıldızlılar, sadece İspanya (4G) ve Almanya’dan (3G – 1B) daha fazla galibiyet elde edebildi. Türkiye’nin bu başarısı, takımın son yıllarda gösterdiği gelişimin bir göstergesi.

Türkiye’nin Golcü Gücü

Türkiye, maç başına 1,75 gol ortalamasıyla EURO 2024’ün en golcü takımları arasında yer aldı. Ay-Yıldızlılar, turnuvada sadece İspanya (2,5 gol) ve Almanya’dan (2 gol) daha fazla gol attı. Türkiye’nin golcü gücü, takımın hücumdaki kapasitesinin bir göstergesi.

Hollanda Maçının Önemi

Cumartesi günü oynanacak Hollanda maçı, Ferdi Kadıoğlu için ayrı bir öneme sahip. Hollanda’da doğup büyüyen Kadıoğlu, Fenerbahçe’ye gelmeden önce NEC Nijmegen’in altyapısında forma giydi. Kadıoğlu, Hollanda maçında eski takımına karşı forma giyecek ve Hollanda’ya karşı bir galibiyetin Türkiye’yi turnuvada daha da yukarılara taşıyacağının farkında.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.