enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Erzurum’un Züğürt Ağası! Sahibinden satılık köy

Erzurum’un Züğürt Ağası! Sahibinden satılık köy
REKLAM ALANI
01.09.2024 10:50
6
A+
A-

Yeşil Vadi: Erzurum’un Satılık Köyü

Cengiz Şişman, 1993’te Erzurum’da 30 haneli bir köy satın aldı ve “Yeşil Vadi” adını verdi. Yıllar içinde köyle birlikte olan Şişman, yalnızlık nedeniyle yan mahalleye taşınmak zorunda kaldı. Ancak günlük olarak eski köyünü ziyaret etmeye devam eden Şişman, arazisine elma ağaçları dikti ve köyün değerini artırdı.

Şişman, 2021’de köyünü 10 milyon TL’ye satışa çıkardı, ancak beklenen alıcı çıkmadı. Gelen teklifleri az bularak köyün fiyatını 50 milyon TL’ye yükseltti. Satılık köyün isminin hakkını verdiğini belirten Şişman, “Yeşilçam’daki Züğürt Ağa” filmindeki gibi, köyü satma kararını bu filmden esinlenerek aldığını söyledi.

Maddi sıkıntılar nedeniyle köyü satmak zorunda kaldığını ifade eden Şişman, “Köyün ismini ‘Yeşil Vadi’ koydum. Şimdi de Züğürt Ağa’dan esinlenerek satıyorum. Köyü aldığımda 30 hane vardı, ancak zamanla herkes kente göç etti. Burası 6 bin dönüm üzerine kurulu ama maddi gücümü aştı. Zorlanıyorum, değerlendiremiyorum. Gitmek istemiyorum ama mecburum” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Köy için yüksek teklifler aldığını ancak istediği rakamı vermediklerini belirten Şişman, “İş adamları bu tür yerleri iyi değerlendiriyor. Köy için 50 milyon lira istiyorum. Artık sıkıldım, hem fiziksel hem de maddi olarak zorlanıyorum” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.