enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

En sağlıklı üç makarna çeşidi

En sağlıklı üç makarna çeşidi
REKLAM ALANI
01.07.2024 17:32
1
A+
A-

Makarna: Mutluluk ve Sağlık

Makarna, ruh halimizi yükselttiği bilinen bir besindir ve hepimiz mutluluğun genel sağlığımızı iyileştirebileceğini biliyoruz. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, keyifle yenen bir makarna porsiyonunun insanların mutluluk seviyelerini artırdığını ve en sevilen şarkıyı dinlemeye benzer şekilde olumlu anılar ve duygulara yol açtığını ortaya koymuştur.

Bununla birlikte, yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle makarna genellikle hızlı kilo alımına yol açan bir yiyecek olarak kabul edilir. Geleneksel makarna un bazlı olduğu için insanlar bu yemeği "boş kalori" olarak nitelendirebilir. Ancak karbonhidratlar, vücudun önemli bir enerji kaynağıdır ve çeşitli sağlık yararları sağlayabilir.

Un içermeyen belirli makarna çeşitleri lif açısından zengindir ve bu onları sağlıklı bir kiloyu korumak isteyen kişiler için daha uygun bir seçenek haline getirir. Yüksek lifli makarna, enerjinin daha yavaş salınmasını sağlar ve bu da tokluk hissini artırır.

İşte kan şekeri seviyelerindeki ani artışları önlerken formunuzu korumanıza yardımcı olabilecek üç makarna türü:

YAZI ARASI REKLAM ALANI

1. Kırmızı Mercimekli Makarna

Kırmızı mercimekli makarna, lif açısından zengindir, mükemmel bir demir kaynağıdır ve günlük folat ihtiyacının çoğunu karşılar. Beslenme uzmanı ve Candida Diyeti’nin yaratıcısı Lisa Richards, "Kırmızı mercimekli makarna, tokluk hissini artıran yüksek oranda diyet lifi içerir" diyor. Bu, aşırı yemeyi ve öğünler arasında atıştırmayı azaltmaya yardımcı olabilir.

2. Kelp Erişteleri

Besleyici deniz yosunlarından yapılan kelp erişteleri, düşük karbonhidratlı, düşük kalorili ve doğal olarak glütensizdir. Ayrıca sağlıklı miktarlarda kalsiyum, magnezyum ve demir içerirler. Yosun eriştesi, sağlıklı tiroid fonksiyonunu destekleyen, metabolizmayı düzenlemeye yardımcı olan ve kilo kaybına katkıda bulunan iyotun da iyi bir kaynağıdır.

3. Konjac Kökü Makarnası

Konjac kökü makarnası, aynı zamanda shirataki eriştesi olarak da bilinir. Kilo verme uzmanı Dr. Andrea Maxim, "Konjac kökü makarnasını piyasadaki en sağlıklı, düşük karbonhidratlı, yüksek lifli makarna olarak görüyorum" diyor. Konjac bitkisinden yapılan bu makarna, doğal olarak yüksek oranda glikomannan içerir. Bu çözünür lif, suyu emerek ve bağırsakta genişleyerek diyet yapanların daha uzun süre tok hissetmelerine yardımcı olur. Bu makarnanın içinde bulunan viskoz lif, sağlıklı sindirimi destekler ve vücut ağırlığını kontrol etmeye yardımcı olan bağırsak florasını besler.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.