enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Emekli zammı ne kadar olacak? Emekli maaşı zammı belli gibi…

Emekli zammı ne kadar olacak? Emekli maaşı zammı belli gibi…
REKLAM ALANI
28.06.2024 09:32
1
A+
A-

Yıl Sonu ve Yıl Ortası Emekli Zamları: Bilmeniz Gerekenler

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği yıl sonu ve yıl ortası zam oranları, enflasyon verilerine göre belirlenecek. Hayat pahalılığının arttığı bir dönemde, emekliler geçim sıkıntısıyla karşı karşıya kalıyor ve maaşlarındaki artışın oranını merak ediyor.

Yıl Ortası Emekli Zammı

Merkez Bankası’nın piyasa anketine göre, tüketici fiyatları Haziran ayında %2,52 oranında artması bekleniyor. Buna göre, 6 aylık enflasyon oranı %25,81 olacak. Anket tahminleri gerçekleşirse, Temmuz ayında memur ve memur emeklilerinin maaşlarına %20,34 oranında zam yapılacak. İşçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıkları ise %25,81 oranında artacak. Bu durumda, memur ile işçi emeklileri arasındaki zam farkı 5,47 puan olacak.

Yıl Sonu Emekli Zammı

Yıl sonu emekli zam oranı, Aralık ayındaki enflasyon verilerine göre belirlenecek. Enflasyon oranı ne kadar yüksek olursa, zam oranı da o kadar yüksek olacak.

En Düşük Emekli Aylıklarında Değişiklik Beklenmiyor

Halen 10.000 TL olan en düşük emekli aylıkları ile 17.202 TL olan asgari ücret, son dakika sürprizi olmazsa zam almayacak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Emekliye Refah Payı Verilmeyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere refah payı verilmesinin gündemde olmadığını açıkladı.

En Düşük Memur Emekli Maaşı Yükselecek

Memur ve emeklilerine enflasyon farkı haricinde Ocak ayında %15, Temmuz ayında ise %10 oranında zam yapılmıştı. Temmuz ayındaki %10 zam ile birlikte, enflasyon farkı da emekli maaşlarına yansıtılacak. En düşük memur emekli maaşı, bu zamlar sonrasında 12.920 TL’den 15.548 TL’ye yükselecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.