enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Elektrik zammı Saray’a uğramadı!

Elektrik zammı Saray’a uğramadı!
REKLAM ALANI
05.07.2024 05:54
1
A+
A-

Enerji Zamları Sarayı Etkilemiyor: Cumhurbaşkanlığı Sarayı Işıl Işıl Yanıyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), artan enerji üretim maliyetleri nedeniyle konut aboneleri için elektrik satış fiyatlarına yüzde 38 zam uyguladığını bildirdi. 1 Temmuz 2024’ten itibaren geçerli olan bu zam, yurttaşlar için elektrik faturalarının yükselmesine neden oldu. Ancak aynı zam, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı etkilemedi.

Yurttaşlar elektrik harcamalarından tasarruf etmek için önlemler alırken, binlerce ailenin elektriği borçlarından dolayı kesildi. Buna karşın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçesi dahil her yeri gece boyunca ışıklar altında yüzüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara dışında olması fark etmiyor, 1150 odalı sarayın ışıkları yanmaya devam ediyor. Erdoğan, 6 Temmuz’a kadar Kazakistan ve Azerbaycan’da olacak, ancak saraydaki ışıklar sönmüyor. SÖZCÜ, Çarşamba günü saat 21.00’de, Perşembe sabahı saat 00.45’te ve 04.50’de olmak üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın fotoğraflarını çekti.

Her üç fotoğraf çekiminde de sarayın tüm ışıklarının yandığı gözlemlendi. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Saray’ın elektrikleri sabaha kadar yanıyor ve her ay 14 bin konut kadar elektrik harcıyor. Zamlar sarayı etkilemiyor. Orası yine ışıl ışıl” diyerek tepki gösterdi.

Saray’ın Elektrik Harcamaları Arttı

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın elektrik giderleri, Cumhurbaşkanlığı bütçesinin Mal ve Hizmet Alım Giderleri ödeneğinden karşılanıyor. Bu ödenek, elektrik faturalarının yanı sıra su, akaryakıt, yakacak, temizlik malzemeleri, yiyecek içecek, haberleşme, ulaşım, kira, temsil ağırlama, bakım onarım giderleri, tedavi giderleri ve bilgisayar alımı gibi birçok harcama için kullanılıyor. Bu ödeneğin miktarı geçen yıla göre yüzde 81 artışla 3 milyar 822 milyon TL’den 6 milyar 931 milyon TL’ye yükseldi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.