enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

E-ticaretten alışveriş yapanlara müjde: İade masrafı bir yıl ertelendi

E-ticaretten alışveriş yapanlara müjde: İade masrafı bir yıl ertelendi
REKLAM ALANI
11.08.2024 07:12
10
A+
A-

E-Ticarette İade Masrafları Tüketiciye Yansıtılmayacak

Ticaret Bakanlığı, tüketicileri sevindiren bir karar alarak e-ticarette iade masraflarının tüketiciye yansıtılmasını bir yıl erteledi. Bu düzenlemeyle tüketiciler, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeden cayma haklarını kullanmaya devam edebilecek.

Bakanlık açıklamasında, e-ticaretin çeşitli ürünleri zaman ve mekân sınırlamalarından bağımsız olarak tüketicilere sunduğuna dikkat çekti. Satıcıların ise işyeri kira maliyetleri ve stok maliyetleri gibi avantajları olduğu belirtilerek e-ticaretin geleneksel ticarete göre daha fazla tercih edildiği ifade edildi.

Bakanlık, “E-ticaretin büyümesi ve artan e-ithalat nedeniyle tüketicilerin güvensiz ürünlerden kaynaklanan mağduriyetlerini önlemek amacıyla düzenlemelerimiz devam ediyor.” açıklamasını yaptı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bakanlığın açıklamasına göre, küresel gelişmeler ve Avrupa Birliği mevzuatındaki güncellemeler takip edilerek iç hukuka entegre edildi. Bu kapsamda, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nde satıcılar ile tüketiciler arasında adil denge sağlanması için değişiklikler yapıldı.

Açıklamada, “Bu düzenlemeyle 1 Ocak 2025’te yürürlüğe girecek değişiklikler 1 Ocak 2026’ya ertelendi. Cayma hakkı sınırlamaları ve iade masraflarının tüketici tarafından karşılanabileceğine ilişkin hükümler ertelenerek tüketicilerin gerekçe göstermeden ve ceza ödemeden cayma haklarını kullanmaları sağlandı.” denildi.

Düzenlemelerin ardından sektördeki uyumlaştırma sürecinin sağlıklı işlemesi, kalitesiz ve güvensiz ürünlere olan talebin azaltılması ve iç piyasanın dengelenmesi hedefleniyor. Böylece yerli pazar yerleri ve satıcıların haksız rekabete uğramasının önüne geçilmesi ve iç piyasanın korunması amaçlanıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.