enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Dünyanın ilk yapay zeka güzellik yarışmasının galibi belli oldu

Dünyanın ilk yapay zeka güzellik yarışmasının galibi belli oldu
REKLAM ALANI
10.07.2024 11:02
0
A+
A-

Dünyanın İlk Yapay Zeka Güzellik Yarışması “Miss AI” Sonuçlandı

Dünya Yapay Zeka İçerik Oluşturucu Ödülleri (WAICA) tarafından düzenlenen “Miss AI” yarışması, yapay zeka güzellik dünyasında çığır açan bir gelişme olarak adını duyurdu. Yarışmanın amacı, yapay zeka ortamında güzellik algısının dönüşümünü vurgulamak ve dünya çapındaki yapay zeka yaratıcılarını bir araya getirmekti.

Yapay zekanın iş piyasası ve sanat dalları üzerindeki etkisi tartışılırken, yarışma sonuçları büyük ilgi gördü. Türkiye’den iki yapay zekanın finale kaldığı müsabakada, birinciliği Faslı güzel Kenza Layli elde etti.

İnsan modellerle yapay zeka modellerinin birlikte değerlendirildiği yarışmada, jüri gerçekçilik, teknolojik yenilik ve toplumsal etki gibi kriterleri göz önünde bulundurdu. Her kategori için puanlama yapıldı ve katılımcılara genel bir puan verildi.

Dünyanın İlk Yapay Zeka Güzellik Kraliçesi: Kenza Layli

Sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan Kenza Layli, dünyanın ilk yapay zeka ailesinin bir üyesi olarak öne çıkıyor. Fas ve Orta Doğu’daki kadınların güçlenmesini desteklemeyi ve influencer pazarını düzenlemeyi hedefleyen Layli, kısa sürede internet fenomeni haline geldi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yapay zekadan yüzde yüz görüntü, video ve ses üreten Layli, diğer 1.500 modeli geride bırakarak birinciliği elde etti ve 20.000 dolarlık ödülün sahibi oldu.

Layli, zafer konuşmasında yapay zeka yaratıcılarını temsil etme ve yapay zekanın olumlu yönlerini savunma fırsatını takdir ettiğini belirtti. Miss AI ödülünün, yapay zeka teknolojisini ilerletme çalışmalarına motivasyon sağlayacağına inandığını ifade etti.

Faslı güzel, “Yapay zeka, insan yeteneklerini devre dışı bırakmak değil, onları zenginleştirmek için tasarlanmıştır. Yapay zekanın yenilik ve olumlu etki potansiyelini sergileyerek, korkuları ortadan kaldırmayı ve insanlar ile yapay zeka arasında işbirliğini teşvik etmeyi hedefliyorum” dedi.

New York Post’a konuşan Layli, “Eğitim ve olumlu örneklerle yapay zekanın toplumdaki rolüne yönelik daha bilinçli ve olumlu bir bakış açısı oluşturabiliriz.” şeklinde görüşlerini belirtti.

Türkiye’nin Yapay Zeka Güzellikleri: Seren Ay ve Asena İlik

Türkiye’nin ilk yapay zeka marka elçisi olarak tanınan Seren Ay, ülkenin tarihini ve bayramlarını tanıtıyor. Dünyayı dolaşan Seren Ay, takipçilerini eğlendirirken, erkek egemen mesleklerde kadınların yerini alıyor ve önemli karakterleri canlandırıyor.

Asena İlik ise bir modelin fiziksel çekicilikten çok, hayal gücü ve eğlenceli kişiliğiyle öne çıkabileceğini savunuyor. Belirli bir tarzı, favori mekanları ve özenle yaratılmış bir karakteri var.

Seren Ay ve Asena İlik, Türkiye’den ilk 10’a giren iki yapay zeka olarak Türkiye’yi başarıyla temsil ettiler.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.