enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Dünya Barış Günü’nde el sıkışarak barıştılar

Dünya Barış Günü’nde el sıkışarak barıştılar
REKLAM ALANI
01.09.2024 21:36
7
A+
A-

Mardin’de Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde geçtiğimiz yıl meydana gelen olayın ardından Şeyhi ve Cevzati aşiretleri arasında başlayan kan davası Bölge ileri gelenlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

İki aşiret arasında sağlanan barış için Cevzat köyünde bir barış yemeği düzenlendi. Yemeğe Kızıltepe kaymakamı, ilçe jandarma komutanı, ilçe emniyet müdürü, barış heyeti, bölgenin ileri gelenleri ve davetliler katıldı.

Barış yemeği öncesi Kur’an-ı Kerim okundu. Şeyhi aşireti lideri Mehmet Vejdi Kahraman, barış için çaba gösterenlere ve Cevzati aşireti büyüklerine teşekkür ederek “En büyük erdemliğin af etmek olduğunu biliyoruz.” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Kızıltepe Kaymakamı Abdullah Şahin, “Bugün güzel bir günde bir aradayız.” diyerek sulh için bir araya gelen her iki aşiretini tebrik etti.

Barışa vesile olan kanaat önderleri ve ailelerin katılımıyla Mervan Çakır’ın babası A. Kadir Çakır ve Özkan ailesi adına aile büyüğü İsmail Özkan, bir daha husumete son vererek sulhu seçtiklerini ilan ettiler.

Barışın sağlanması için çabalayan barış heyeti, iki aşiretin sulh için gösterdikleri özveri nedeniyle aşiretleri tebrik etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.