enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan kritik açıklamalar! Haniye ile son diyaloğunda neler konuşuldu?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan kritik açıklamalar! Haniye ile son diyaloğunda neler konuşuldu?
REKLAM ALANI
31.07.2024 21:22
8
A+
A-

Haniye ile Son Diyalogu ve İsrail’in Saldırganlığı Hakkında Hakan Fidan’dan Açıklamalar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in Gazze’yi bombalamasının ardından yaptığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Haniye ile Son Diyaloğunun Detayları

Fidan, Tahran’da İran Cumhurbaşkanı’nın göreve başlama törenine katıldığını ve burada Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile karşılaştığını söyledi. Yemin töreninden sonra Fidan’ın bir görüşmesi sırasında Haniye tesadüfen karşısına çıkmış. Fidan, tören sonrası Türkiye’ye dönerken Haniye’nin vefat haberini aldığını ve bunun kendisini üzdüğünü belirtti. Fidan, Haniye’nin “şehadetin en büyük mertebe olduğunu bilen” ve “davaya adamış” bir insan olduğunu söyledi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Haniye’nin Karakteri ve Liderliği

Fidan, Haniye ile 2006 yılından bu yana temaslarının olduğunu ve onun “hiçbir şekilde bir dünya menfaati içinde olmayan” bir lider olduğunu vurguladı. Haniye’nin “konulara odaklanabilen, zorlu konuları haftalarca tartışabilen, odağını kaybetmeyen” ve “Filistin için fedakarlık yapmaya hazır” bir insan olduğunu belirtti.

Hamas’ın Ateşkes Kabulü

Fidan, İsrail’in Gazze’ye saldırmaya başlamasının ardından soğukkanlılıkla hareket ettiklerini ve olayın nereye gideceğini gördüklerini ifade etti. İsrail’e iki devletli çözüm önerdiklerini ve Hamas’ın barış için “Evet” dediğini söyledi. Ancak İsrail’in bu sözleri dinlemediğini ve Netanyahu’nun آتشkesi siyasi ajandası için kabul etmediğini belirtti.

İsrail’in Saldırganlığı

Fidan, İsrail’in Gazze’ye saldırısının “sembolik bir adım” olduğunu ve İran’a karşı operasyon yapabileceğini söylediğini belirtti. Dün Tahran, Beyrut ve Irak’ta üç operasyonun aynı anda gerçekleştiğini söyledi ve bunun “savaşın yaygınlaştırılmasını isteyen üst akıl” devrede olduğunun işareti olduğunu ifade etti.

Direnişin Devam Edecek

Fidan, İsrail’in “toprak çalmaktan vazgeçmeyeceğini” ve “direnişin devam edeceğini” söyledi. Direnişin sadece Hamas ya da Hizbullah tarafından değil, İsrail’in yayılmacılığı nedeniyle üretildiğini belirtti.

Türkiye’nin Filistin Desteği

Fidan, Türkiye’nin Filistin meselesine özel önem verdiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde yürüttükleri dış politikanın “sadık bir politika” olduğunu söyledi. Türkiye’nin kapasitesini geliştirerek her türlü mücadeleye sahip olması gerektiğini vurguladı.

İki Devletli Çözümün Önemi

Fidan, Filistin ve İsrail meselesinin iki devletli çözüm dışında bir yolu olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı’nın bu konudaki çabalarının önemli olduğunu ve Türkiye’nin iki devletli çözümü savunmaya devam edeceğini belirtti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.