enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

DGS saat kaçta başlıyor, kaç dakika sürüyor?

DGS saat kaçta başlıyor, kaç dakika sürüyor?
REKLAM ALANI
30.06.2024 08:39
1
A+
A-

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 30 Haziran’da Gerçekleştirilecek

Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) katılacak 312 bin 855 adayla buluşmaya hazırlanan ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi), 30 Haziran Pazar günü uygulanacak olan sınav için adayları bilgilendirdi. Son günlerde erişime açılan sınav giriş belgesine ÖSYM AİS (Aday İşlemleri Sistemi) üzerinden ulaşılabiliyor.

DGS Sınavı Saat Kaçta Başlayacak?

ÖSYM’nin takvimine göre sınav, 30 Haziran 2024 Pazar günü saat 10:15’te başlayacak.

DGS Kaç Dakika Sürüyor?

DGS, toplamda 135 dakika sürecek. Sınav evraklarının dağıtılmasından sonra adayların, sınav süresinin ilk 100 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri yasak.

DGS Sınavı Saat Kaçta Bitecek?

Saat 10.15’te başlayacak olan DGS, saat 12.30’da sona erecek.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

DGS Sınavı Nasıl Olacak?

Sınav süresi 135 dakika olup adaylara, sayısal ve sözel bölümlerden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Testte, 50 sayısal ve 50 sözel olmak üzere toplam 100 soru bulunacak. Sınavda kullanılan test, lisans öğrenimindeki başarıyı etkileyen sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerini ölçmeyi amaçlıyor. Bu nedenle, sorular ön lisans programlarında edinilen bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacak. Test soruları, farklı alanlarda yükseköğretim mezunu olan kişilerin cevaplayabileceği nitelikte hazırlanacak.

ÖSYM’den Saat Uyarısı

ÖSYM, sınava girecek adaylara saat konusunda uyarıda bulundu. ÖSYM’nin açıklaması şu şekilde: "30 Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan sınav için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına kabul edilmeyecektir."

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.