enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

DGS ne zaman, saat kaçta? DGS sınav giriş belgesi…

DGS ne zaman, saat kaçta? DGS sınav giriş belgesi…
REKLAM ALANI
27.06.2024 13:26
659
A+
A-

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Hakkında Önemli Bilgiler

ÖSYM, tüm sınavlarında olduğu gibi DGS giriş yerleri ve belgelerini ais.osym.gov.tr adresinden erişime sunmaktadır. Adaylar aşağıdaki paragraflarda sınav giriş yerlerine ve diğer önemli hususlara dair güncel bilgileri bulabilirler.

DGS Sınav Tarihi

ÖSYM’nin belirlediği sınav takvimine göre 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 30 Haziran 2024 Pazar günü saat 10:15’te yapılacaktır.

DGS Sınav Süresi

DGS sınavı 135 dakika, yani 2 saat 15 dakika sürecektir.

Sınavın başlamasından itibaren ilk 100 dakika dolana kadar ve son 15 dakika içinde adayların sınav salonunu terk etmesi yasaktır.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

DGS Sınavının Yapısı

DGS sınavı, sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümden oluşan bir yetenek testini kapsamaktadır. Testte toplam 100 soru yer almakta olup, bunlardan 50’si sayısal, 50’si sözel içeriklidir.

Sınav soruları, lisans eğitiminde başarıyı etkileyen sayısal ve sözel muhakeme becerilerini ölçmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır.

Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim mezunlarının cevaplayabileceği nitelikte hazırlanacaktır.

ÖSYM’den Saat Uyarısı

ÖSYM, sınava girecek adaylara saat konusunda bir uyarı yapmıştır: “30 Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan 2024-DGS sınavı için adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.