enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Devlete alçak şantaj! Uçaklar inmesin diye sistematik operasyon: Başkan Erdoğan ‘çözün’ talimatını verdi

Devlete alçak şantaj! Uçaklar inmesin diye sistematik operasyon: Başkan Erdoğan ‘çözün’ talimatını verdi
REKLAM ALANI
26.07.2024 11:12
3
A+
A-

Hava Trafik Kontrolörlerinin Eylemi Uçuşları Aksattı

Hava trafik kontrolörleri, maaşlarının artmasını talep ederek “inisiyatif almadan çalışma” sistemine geçince seferler azaldı, rötarlar arttı. Bu durum “şantaj” olarak değerlendirildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu sorunu ivedilikle çözün, gerekeni yapın, sorumluları hesaba çekin” dedi.

Turizm Sektörüne Darbe

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, eylemin turizmi olumsuz etkilediğini ve acil çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı. Uçuşların yavaşlaması nedeniyle günlük uçak iniş sayısının 45’ten 30’lara düştüğünü, bu durumun mali olarak da kayıplara yol açtığını belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ulaştırma Bakanlığı Çözüm Arayışında

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sorunun en kısa sürede çözüleceğini açıkladı. Bakan Ersoy, Haziran ayından itibaren yaşanan sıkıntıların sistemi olumsuz etkilediğini vurguladı.

Devlete Şantaj

Bir kabine üyesi, eylemin “devlete şantaj” olduğunu ileri sürdü. Hava trafik kontrolörlerinin yüksek maaş aldıklarını ve eylemlerinin diğer çalışanların da taleplerde bulunmasına yol açacağını belirtti. “Çalışmak istemiyorlarsa gitsinler, yerlerine yenilerini alırız” ifadesini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.