enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Destici: Türkiye’nin bir an önce Suriye ile normalleşmesi gerekiyor

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, Türkiye’nin Suriye ile ilişkilerini normalleştirmesi gerektiğini vurgulayarak devletler arasında kalıcı dostluk veya düşmanlık olmadığını belirtti.
Destici: Türkiye’nin bir an önce Suriye ile normalleşmesi gerekiyor
REKLAM ALANI
29.06.2024 13:24 | Son Güncellenme: 29.06.2024 13:23
1
A+
A-

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, yaptığı açıklamada devletler arasında kalıcı dostluk veya düşmanlık olmadığını vurgulayarak Türkiye’nin Suriye ile ilişkilerini normalleştirmesi gerektiğini belirtti.

Gazetecilerin Suriye lideri Beşar Esad’in Türkiye ile ilişkileri geliştirmeye açık olduğunu söylemesi üzerine yönelttiği soruya cevap veren Destici, Esad’ın bu açıklamasının önemli olduğunu ve ilişkilerin normalleşmesi için fırsat olduğunu ifade etti.
Devletler arasında sonsuza dek süren dostluklar veya düşmanlıklar olmadığını belirten, zaman zaman savaşlar yaşanmış ülkelerin yıllar sonra dostane ilişkilere geçebileceğini anlatan birçok örnek bulunmaktadır. Örneğin, Birinci ve İkinci Dünya Savaşı’na katılan ülkeler arasında günümüzde dostane ilişkiler bulunmaktadır. Geçmişte Yunanistan ve Rusya ile çatışmalar yaşayan Türkiye gibi ülkeler de bugün ilişkilerini normalleştirebilmiştir. Sonsuza dek Suriye ile düşmanlık beslemeyeceğimizi vurgulayan Destici, Suriye’nin nüfusunun çoğunlukla Müslüman olduğunu belirtti. Türkiye’nin acilen Suriye ile normal ilişkiler kurması gerektiğini, özellikle mültecilerin geri gönderilmesi konusunda Suriye ile anlaşma sağlamanın önemli olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Suriye’nin kuzeyinde terör devleti oluşturma çabalarına karşı ortak bir harekat alanı belirlemenin gerekliliğini vurguladı. Bölgedeki savaşın sona ermesi ve huzurun sağlanması için de Türkiye’nin Suriye ile ilişkilerini normalleştirmesi gerektiğini savundu. Büyük Birlik Partisi olarak Suriye ile ilişkilerin kopmaması gerektiğini ve bu konuda farklı düşüncelere sahip olsalar da sertliklerin önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

‘İsrail Lübnan’a da saldıracak’

İsrail-Lübnan sınırındaki gelişmeleri hatırlatan Destici, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının yanı sıra Lübnan topraklarına da saldırabileceğini öngördü. Destici, bu konuda şunları söyledi:
Özellikle İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bu durumu fark etmesi ve acil bir şekilde toplanarak İsrail’e karşı yaptırım kararları alması gerektiğini vurgulayan Destici, Türkiye’nin zaman zaman tek başına kaldığını belirtti. Cumhurbaşkanı’nın sert açıklamalarına rağmen diğer İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinden bu konuda yeterli destek gelmediğini ifade etti. Özellikle Ürdün, Suudi Arabistan, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır gibi komşu ülkelerin bu durumu göz ardı ettiğini ve istisnalar haricinde yeterli tepkiyi vermediğini dile getirdi.
Destici, İsrail’in Hizbullah’ı bahane ederek Lübnan’a saldırabileceği görüşünü dile getirerek, İsrail’in buna karşılık olarak Hizbullah’ın 200 bin kişilik silahlı gücü ve 150 bin füzesiyle karşı karşıya olup olmayacağının önümüzdeki günlerde netleşeceğini ifade etti.  
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.