enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Deniz Zeyrek’ten Mehmet Şimşek’e tepki: Hadi oradan!

Deniz Zeyrek’ten Mehmet Şimşek’e tepki: Hadi oradan!
REKLAM ALANI
01.07.2024 12:32
4
A+
A-

Maliye Bakanı’nın Asgari Ücret Açıklamalarına Sert Tepki

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Türkiye’de açlık seviyesinin altına düşen asgari ücretin düşük olmadığı yönündeki iddiaları, ülke çapında tepkilere yol açtı. SÖZCÜ Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, bu açıklamalara şiddetle karşı çıkarak bakanı göreve davet etti.

Zeyrek, "Mehmet Şimşek’e açık çağrıda bulunuyorum." dedi. "Delikanlıysan, cesaretin varsa gel ve 17.002 liralık asgari ücretle bir ay geçir. Ama şartlar senin için de bizim için de aynı olacak. Ne lojman, ne de 16 milyon liralık araba yok."

"Eğer bunu yapabiliyorsan, o zaman asgari ücretin yüksek olup olmadığını anlarsın." diye ekledi Zeyrek. "Ama bunu yapamıyorsan, en azından insanlarla dalga geçme. Asgari ücret açlık sınırının altındadır ve kabul edilemez."

Zeyrek, Bakan Şimşek’in açıklamalarının siyasi gerçeklikten kopuk olduğunu savundu. "Bakan’ın lüks içinde yaşarken böyle şeyler söylemesi utanç verici." dedi. "İnsanlar her ay geçinebilmek için mücadele ederken, onun böyle saçma açıklamalar yapması kabul edilemez."

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Zeyrek, Bakan’ı asgari ücretlinin sorunlarını bizzat deneyimlemeye çağırdı. "Gel ve bir ay kiralarını ödeyemeyen, yemek alamayan, çocuklarına bakamayan asgari ücretlilerin yaşadıklarına tanık ol." dedi. "O zaman anlatmak istediklerimi daha iyi anlayacaksın."

Zeyrek, hükümetin asgari ücreti açlık sınırının üzerine çıkarması gerektiğini vurguladı. "Bu bir insanlık meselesidir." dedi. "Hiçbir çalışan açlık sınırının altında ücret almamalı. Hükümetin bu sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor."

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.