enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Darbenin seyrini değiştiren telefon! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi konuşması

Darbenin seyrini değiştiren telefon! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi konuşması
REKLAM ALANI
15.07.2024 21:37
1
A+
A-

Hande Fırat: Erdoğan ile “FaceTime” Üzerinden Konuşan İlk Gazeteci

Tarihin sayfalarına pek çok gazeteci-lider görüşmesi kazınmıştır. Ancak 15 Temmuz gecesi yapılan bir röportaj, ilk olmasıyla tarihe geçti. O karanlık saatlerde, F-16’ların gürültüsü arasında, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la “FaceTime” üzerinden bir röportaj gerçekleştirdi.

“FaceTime” Telefonu: Tarihi Bir Bağlantının Aracı

Fırat, o dönem CNN TÜRK Ankara Temsilcisi’ydi. Yaklaşık bir yıl önce satın aldığı telefonu iş ve kızıyla iletişim için kullanıyordu. Ancak telefonu daha önce elden çıkarmayı düşünmüş müydü?

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Birkaç gün önce telefonu yenilemek istedik,” diyor Fırat. “Ama yeni çıkan telefonun pahalı olduğunu görünce vazgeçtik. O telefon bende kaldı. Olayın o bağlantıyı getireceğini hiç bilmiyordum.”

12 Yaşındaki Nehir’in Önerisi

İlginç bir şekilde, 15 Temmuz gecesi Erdoğan’la görüşmek için “FaceTime” kullanma fikri, Fırat’ın 12 yaşındaki kızı Nehir’den geldi.

Erdoğan’ın “FaceTime” Üzerinden Halka Seslenmesi

15-16 Temmuz gecesinin ilk dakikalarında saat 00:25’i gösterdiğinde, Fırat’ın kızıyla iletişim sağladığı “FaceTime”, tarihi bir röportaja dönüştü. Telefonunun ekranında Cumhurbaşkanı Erdoğan belirmişti.

Fırat, o anları şöyle aktarıyor: “Ben bir anneyim. Kızım evdeydi ve sürekli ağlıyordu. Dolayısıyla tüm duygular, sorumluluklar o yayında bir aradaydı. Yaka mikrofonunu çıkarıp telefona tutarak o yayını gerçekleştirdim.”

Röportajın ardından bir ülkenin tarihi değişmişti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.