enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Daha genç görünen gözler için dört ipucu

Daha genç görünen gözler için dört ipucu
REKLAM ALANI
06.07.2024 10:46
3
A+
A-
 

Yaşlanmaya Meydan Okuyan Göz Kapakları İçin İpuçları

Göz kapakları ve çevresi, zamanın etkilerine karşı hassastır ancak basit önlemlerle yaşlanma belirtilerini önlemek ve tersine çevirmek mümkündür. İşte plastik cerrah Dr. Anthony Youn’dan dört etkili ipucu:

Güneş Gözlüğü Takmak

Güneş gözlükleri yalnızca hassas göz kapağı derisini güneşin zararlı UV ışınlarından korumakla kalmaz, aynı zamanda gözleri kısma ihtiyacını azaltarak kaz ayağı kırışıklıklarının oluşumunu engeller.

Ultra İşlenmiş Gıdaların Tüketimini Sınırlamak

Ultra işlenmiş gıdalar, kalp hastalığı, kanser ve diyabet gibi sağlık sorunlarına katkıda bulunabilirken, aynı zamanda şişkinliğe de yol açarlar. Göz çevresindeki şişkinliği azaltmak için tuz ve diğer sağlıksız bileşenleri içeren bu gıdalardan uzak durmak önemlidir.

Alerjileri Kontrol Altına Almak

Alerjiler gözlerde şişkinlik ve kızarıklığa neden olarak göz kapağı derisinin gerilmesine neden olabilir. Alerjilerin kontrol altına alınması, göz kapağı derisini korumak ve kırışıklıkların oluşumunu önlemek için kritiktir.

Göz Kremi Kullanmak

Retinol içeren göz kremleri, cildin kolajen üretimini artırarak incelme, kırışma ve buruşmayı engeller. İdeal bir retinol konsantrasyonu %0,1-%0,5 arasındadır veya hassas ciltler için kapsüllenmiş retinol tercih edilebilir. Yaşlanma sürecini yönetmek kaçınılmaz olsa da, bu önlemleri benimseyerek göz kapaklarınızın ve çevresinin genç ve sağlıklı bir görünümünü koruyabilirsiniz. Bu basit alışkanlıkları günlük rutininize dahil ederek, zamanın etkilerini geciktirebilir ve göz çevrenizin tazeliğini ve ışıltısını uzun yıllar boyunca koruyabilirsiniz.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.