enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Cuma suresinin anlamı ve fazileti nedir? Cuma suresi 9.10.11. Ayetlerinin Türkçe ve Arapça okunuşu ve meali!

Cuma suresinin anlamı ve fazileti nedir? Cuma suresi 9.10.11. Ayetlerinin Türkçe ve Arapça okunuşu ve meali!
REKLAM ALANI
28.06.2024 08:50
537
A+
A-

Cuma Suresi: Anlamı, Önemi ve Fazileti

Cuma Suresi, İslam dünyası için kutsal bir öneme sahiptir. Kur’an’ın 62. suresi olan Cuma, 11 ayetten oluşmaktadır ve özellikle Cuma günü ve Cuma namazıyla ilgili hükümler içermektedir.

Anlamı ve Önemi

Cuma Suresi’nin ana teması, müminleri Allah’ın emirlerine uymaya ve Cuma namazını vaktinde kılmaya teşvik etmektir. Sure, Hz. Muhammed’in peygamber olarak gönderilmesiyle başlar ve Cuma namazının önemini vurgulayarak devam eder.

Cuma namazı, müminler için önemli bir ibadettir ve Cuma Suresi, bu ibadetin önemini ve faydalarını hatırlatır. Müminlerin Cuma namazına koşmaları, Allah’ı anmaları ve alışverişi bırakmaları emredilir.

Fazileti

Peygamber Efendimiz (s.a.s.), Cuma Suresi’ni okuyan kişinin Cuma namazına gelenlerle birlikte sevap kazanacağını belirtmiştir. Ayrıca, kısmeti kapalı olan kişilerin Cuma Suresi’ni sık sık okumaları tavsiye edilir.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Cuma Suresi’ni her gün okumak da büyük sevap kazandırır. Allah’ın kelamını anmak ve ibadet etmek, mümin için kıymetli bir eylemdir.

Son Ayetlerin Meal ve Türkçe Okunuşu

9. Ayet (Meal):

“Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağrıldığı (ezan okunduğu) zaman, hemen Allah’ı anmaya koşun ve alış verişi bırakın. Eğer bilmiş olsanız, elbette bu, sizin için daha hayırlıdır.”

10. Ayet (Meal):

“Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan isteyin. Allah’ı çok zikredin; umulur ki kurtuluşa erersiniz.”

11. Ayet (Meal):

“Onlar bir ticaret ve eğlence gördükleri zaman hemen dağılıp ona giderler ve seni ayakta bırakırlar. De ki: Allah’ın yanında bulunan, eğlenceden ve ticaretten daha yararlıdır. Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır.”

9. Ayet (Türkçe Okunuşu):

“Yâ eyyuhâllezîne âmenû izâ nûdiye lis salâti min yevmil cumuati fes’av ilâ zikrillâhi ve zerûl bey’a, zâlikum hayrun lekum in kuntum ta’lemûn.”

10. Ayet (Türkçe Okunuşu):

“Fe izâ kudiyetıs salâtu fenteşirû fîl ardı vebtegû min fadlillâhi vezkurûllâhe kesîran leallekum tuflihûn.”

11. Ayet (Türkçe Okunuşu):

“Ve izâ raev ticâraten ev lehveninfaddû ileyhâ ve terakûke kâimâ(kâimen), kul mâ indallâhi hayrun minel lehvi ve minet ticârati, vallâhu hayrur râzıkîn.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.