enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

CUMA HUTBESİ 9 Ağustos 2024… Diyanet hutbede “vehen” konusunu anlatacak

CUMA HUTBESİ 9 Ağustos 2024… Diyanet hutbede “vehen” konusunu anlatacak
REKLAM ALANI
08.08.2024 14:57
3
A+
A-

2 Ağustos 2024 Cuma Hutbesi

Ana Konu: Vehen: Birlik ve Beraberliğimizin Önündeki Büyük Engel

Hutbenin İçeriği:

Giriş: Peygamber Efendimiz (s.a.s), ümmetinin birlik ve beraberliği sayesinde varlığını koruyacağını ve düşmanlarına karşı galip geleceğini bildirmiştir.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Vehenin Tanımı ve Etkileri: Fakat Müslümanlar dünyaya aşırı bağlanırsa ve ölümü kötülerse, kalplerine “vehen” yerleşir. Vehen, Allah ve Resûlü’nün sevgisinden ziyade mal, makam ve kişisel çıkarları öncelemektir. Bu durum, Müslümanları güçsüzleştirir ve onları dağıtır.

Dünyevileşmenin Tehlikeleri: Dünyaya aşırı bağlanmak, insanları gerçek amaçlarından uzaklaştırır. Allah’a kul olmayı ve başkalarına karşı sorumluluklarını yerine getirmeyi ihmale iter. Bu, ahlaki çöküşe ve toplumsal sorunlara yol açar.

İslam’ın Dünyaya Bakışı: İslam, dünyayı ahirete kıyasla geçici görür. Dünyanın ahiretle kıyaslandığında bir değeri yoktur. Fakat dünya, ahiretin tarlası ve kulluk imtihanının yapıldığı bir yerdir. Müslümanların hem dünyada hem de ahirette başarılı olmak için çalışmaları gerekir.

Birlik ve Beraberliğin Önemi: Müslümanların bugün karşı karşıya olduğu sorunların nedeni sadece zulüm değildir. Aynı zamanda Müslümanların çalışmayı terk etmesi, sorumluluklarını yerine getirmemesi ve düşmanlarına karşı gerekli hazırlıkları yapmamasıdır. Birlik ve beraberlik içinde hareket eden Müslümanlar, Allah’ın vaadine göre yeryüzünde hakimiyet kuracaklar ve İslam’ı yayacaklardır.

Hac Ön Kayıtları Hakkında Bilgilendirme: 2025 yılı hac ön kayıtları başladı ve 16 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek. Vatandaşların e-Devlet üzerinden ön kayıtlarını yapmaları gerekmektedir. Geçtiğimiz yıllarda kaydı olanların da kayıtlarını güncellemeleri önemlidir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.