enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Çölde kaybolan 14 kişi ölü bulundu

Çölde kaybolan 14 kişi ölü bulundu
REKLAM ALANI
09.07.2024 10:12
1
A+
A-

Libya Çölünde 14 Kişi Ölü Bulundu

Cezayir merkezli sivil toplum kuruluşu Arama Kurtarma Derneği’nin açıklamasına göre, Libya sınırındaki İlizi ilinin çölünde 12 Suriye uyruklu olmak üzere 14 kişi hayatını kaybetti. Cesetler, Belkubur bölgesinde bulundu ve yaşları 10 ile 57 arasında değişiyordu. Cesetler, İlizi ilindeki Burc Ömer İdris bölgesindeki morga nakledildi.

Cezayir’deki Suriye Büyükelçiliği, cesetler arasında Suriyelilerin tespit edildiğini doğruladı. Cezayir makamları konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.

Cezayir’in orta ve güney bölgelerindeki çöl bölgelerinde son haftalarda sıcaklıklar 50 dereceye kadar yükseldi. Cezayir’in güney vilayetleri, Afrika’dan Avrupa’ya yasa dışı yollarla geçiş için sıklıkla kullanılan rotalardan biri.

Çölde kaybolan kişilerden biri olan Ahmed, dört gün önce Libya’dan Cezayir’e geçmeye çalışırken çölde kayboldu. Ailesi, arama kurtarma ekiplerine haber vererek Ahmed’i aramaya başladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Başka bir kayıp olan Fatima, Suriye’den ailesiyle birlikte İspanya’ya gitmeye çalışıyordu. Grubun çölde kaybolmasının ardından Fatima, su ve yiyecek bulmak için yardım çağrısında bulundu.

Cezayir hükümeti, çölde kaybolan kişiler için arama kurtarma ekipleri gönderdi. Ancak, aşırı sıcaklar ve zorlu arazi koşulları arama çalışmalarını zorlaştırıyor.

Çölde kaybolma vakalarının artması, yetkilileri kaçak göçe karşı daha sıkı önlemler almaya yöneltti. Cezayir ve Libya makamları, sınır güvenliğini artırmak ve insan kaçakçılığını engellemek için işbirliği yapıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.