enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Çölde kaybolan 14 kişi ölü bulundu

Çölde kaybolan 14 kişi ölü bulundu
REKLAM ALANI
09.07.2024 09:48
8
A+
A-

Cezayir Çölünde 14 Kişi Ölü Bulundu

Cezayir merkezli Sivil Toplum Kuruluşu Arama Kurtarma Derneği’nin Facebook hesabından yapılan açıklamada, Libya sınırına yakın İlizi vilayetinde çölde 14 kişinin cesedi bulunduğu belirtildi. Bu kişilerden 12’sinin Suriye uyruklu olduğu açıklandı.

Belkubur mevkiinde bulunan ve yaşları 10 ile 57 arasında değişen cesetler, İlizi vilayetine bağlı Burc Ömer İdris bölgesindeki morga kaldırıldı. Cezayir’deki Suriye Büyükelçiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, çölde cesedi bulunanlardan 12 kişinin Suriyeli olduğu doğrulandı.

Cezayir makamlarından konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Cezayir’in orta ve güney kesimlerindeki çöl bölgelerinde son haftalarda sıcaklıkların 50 dereceye ulaştığı bildirildi. Cezayir’in güney vilayetleri, Afrika’dan Avrupa’ya yasa dışı yollarla geçmek isteyen kişilerin sıklıkla kullandığı güzergahlar arasında yer alıyor.

Kaybolan kişilerin çölde susuzluk, açlık veya aşırı sıcaktan dolayı hayatlarını kaybetmiş olabileceği düşünülüyor. Cezayir makamları, bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve kayıp kişilerin ailelerine destek sağlandığını açıkladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Suriye Büyükelçiliği, Suriyeli vatandaşların ailelerine başsağlığı diledi ve cesetlerin en kısa sürede Suriye’ye nakledilmesi için gerekli işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Cezayir çölleri, kaçak göçmenler, turistler ve yerel halk için tehlikeli olabilecek zorlu bir coğrafyaya sahiptir. Yetkililer, çöl bölgelerine seyahat edenlere susuz kalmamak için yeterli su taşımaları ve aşırı sıcaktan korunmak için önlemler almaları konusunda sürekli uyarılarda bulunuyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.