enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden açıklama

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden açıklama
REKLAM ALANI
09.07.2024 14:50
1
A+
A-

**Açık Ceza İnfaz Kurumunda Silahlı Saldırı**

Giriş Paragrafı

Elazığ Kampüs Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda meydana gelen bir silahlı saldırıda bir hükümlü yaralandı. Saldırganın kurumun etrafında bulunan tel örgülerden atlayarak içeriye girdiği belirlendi.

Saldırı Detayları

Saldırı, 5 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşti. Saldırgan, kurumda adli suçtan hükümlü olarak bulunan Murat Bulut’u ateşli silahla bacağından yaraladı. Yaralı hükümlü, derhal ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavisi devam eden Bulut’un hayati tehlikesinin bulunmadığı ve genel sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Soruşturma ve Gözaltılar

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili adli soruşturma başlattı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü de idari soruşturma başlatarak bir kontrolör görevlendirdi. Adli soruşturma kapsamında, içlerinde saldırıyı gerçekleştiren failin de bulunduğu beş kişi gözaltına alındı ve sorguları sürüyor.

Kurumun Niteliği ve Güvenlik Önlemleri

Açık ceza infaz kurumları, hükümlülerin iyileştirilmesine, çalıştırılmasına ve meslek edinmesine odaklanan, güvenlik bakımından kurum görevlilerinin gözetim ve denetimiyle yetinilen kurumlardır. Kurumların etrafında firara karşı engeller bulunur ancak dış güvenlik görevlileri bulunmaz.

Özet ve Sonuç

Elazığ Kampüs Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda meydana gelen silahlı saldırıda bir hükümlü yaralandı. Saldırganın kurumun tel örgülerinden atlayarak içeri girdiği belirlendi. Adli ve idari soruşturmalar devam ediyor. Olay, açık ceza infaz kurumlarında güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha vurgulamaktadır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.