enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Çevre Bakanlığı’ndan Zarrab’ın eniştesine özel imar planı çıktı

Çevre Bakanlığı’ndan Zarrab’ın eniştesine özel imar planı çıktı
REKLAM ALANI
29.06.2024 07:01
1
A+
A-

Çevre Bakanlığı, İzmir’in Seferihisar İlçesinde Büyük Rant Oluşturdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in gözde turizm beldesi Seferihisar’da yaklaşık 3 milyon metrekarelik bir alanın imara açılmasını onayladı. Bakanlık, bölgeyi rezerv alan ilan ederek belediyeyi devre dışı bıraktı ve ilçe sakinlerinin görüşlerini almadan imar planı değişikliği yaptı.

Bakanlık, özel mülkiyet kapsamındaki 236 hektarlık alanın 218 hektarlık kısmını mera vasfından çıkararak kentsel gelişme bölgesi olarak belirledi. Bu alanın 176 hektarlık kısmı konut ve ticaret alanı olarak planlandı. Proje, 4 bin 217 konutun inşa edilmesini ve 30 bin kişinin bölgede ikamet etmesini öngörüyor.

Maddi değeri düşük mera vasfındaki arazi, imara açıldıktan sonra milyarlarca liralık bir rant değeri kazandı. 5 parselden oluşan arazinin sahibi, İran, Azerbaycan ve Türkiye’de iş yapan NAB Holding’in patronu Behram Eromi olarak belirlendi. Eromi, Reza Zarrab’ın ablası Şeyda Eromi ile evli.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, projenin iptali için dava açılacağını bildirerek tepkisini dile getirdi. Yetişkin, “Böyle bir nüfusu ilçemize taşımak, yol, altyapı, su gibi hizmetler konusunda ciddi sorunlara yol açacaktır. Mera alanları, ilçemizin yeşil dokusu için hayati öneme sahiptir. Bu planın iptali için hukuki yollara başvuracağız” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İmar planı değişikliği, arazinin yüzde 73’ünün yapılaşmaya açılması anlamına geliyor. Eromi’nin, bitişik parsellerdeki tarlaları da satın alarak alanı genişletmeye çalıştığı öğrenildi.

Eromi Ailesi’ne ait İstanbul Sarıyer’deki Memduh Paşa Yalısı, yaklaşık 150 milyon lira değerinde dövizin çalındığı bir hırsızlık olayıyla gündeme gelmişti. Ayrıca 2017 yılında, Reza Zarrab soruşturması kapsamında NAB Holding’in merkezine operasyon yapılmış ve Behram Eromi’nin kardeşi Omid Mohagilegh Eromi’nin mal varlığına el konulmuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.