enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

CANLI I İsrail’de İran saldırısı bekleyişi… ABD, Türkiye’den yardım istedi!

CANLI I İsrail’de İran saldırısı bekleyişi… ABD, Türkiye’den yardım istedi!
REKLAM ALANI
13.08.2024 09:37
2
A+
A-

Başlık: ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın Orta Doğu Turu

Giriş: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalardan bu yana defalarca Orta Doğu’yu ziyaret etti. Şimdi, bölgedeki gerginliği yatıştırmak için bir kez daha Katar, Mısır ve İsrail’i ziyaret edecek.

Türkiye-ABD Telefon Görüşmesi: Blinken, Orta Doğu’ya uçmadan önce Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile telefonla görüştü. Ateşkes müzakereleri ve Orta Doğu’daki gerilim görüşüldü. Türkiye, ABD’den Gazze Şeridi’nde kalıcı ateşkes için İsrail üzerinde baskı kurmasını talep etti.

Ateşkes Müzakereleri: ABD, Hamas’ın Perşembe günü Doha’da gerçekleşecek ateşkes müzakerelerine katılmasını istiyor. Ancak Hamas, müzakerelere katılmayacağını açıkladı. ABD, yardım için Türkiye’ye başvurdu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

ABD’nin İran Talebi: ABD, Türkiye’den İran üzerinde baskı kurmasını istedi. ABD, İran’ın Orta Doğu’daki gerilimi azaltmaya yardımcı olmasını istiyor.

Ürdün-İsrail Gerilimi: Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Ürdün’ü hedef alan sözlerine yanıt verdi. Safedi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının bölge güvenliği için en büyük tehdit olduğunu vurguladı.

ABD’nin Orta Doğu Görüşü: ABD Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, İsrail-İran gerginliğinin tırmanmasını istemediklerini belirtti. Ayrıca ABD’nin potansiyel bir İran saldırısından endişe duyduğunu ve İsrail’e destek vereceğini söyledi.

Diğer Bilgiler:

  • Hamas’ın eski Siyasi Büro Başkanı Heniyye, Tahran’da suikasta uğradı.
  • İran ve Hamas, saldırının arkasında İsrail’in olduğunu iddia etti.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.