enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Büyümede istikrarı 2024’te de sürdürdü

Büyümede istikrarı 2024’te de sürdürdü
REKLAM ALANI
14.08.2024 10:21
3
A+
A-

Penta Teknoloji, 2024 İlk Yarıda Finansal Başarısını Sürdürüyor

Penta Teknoloji, güçlü finansal konumuyla 2024’ün ikinci çeyreğinde de kârlılık ve cirodaki başarılarını devam ettirdi.

Şirketin ilk altı aylık konsolide cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre %50 artışla 10,8 milyar TL’ye ulaştı. Brüt kâr da %45 yükselerek 764 milyon TL’ye çıktı.

Penta Teknoloji’nin FAVÖK’ü (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) %14 artarak 420 milyon TL oldu. FAVÖK marjı ise %3,9 olarak gerçekleşti. Şirket, bu dönemde 110 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Yatırımlarımızla Rekabetçi Gücümüzü Koruyoruz”

Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, şirketin istikrarlı büyümesine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Teknoloji ürünlerini piyasaya sunan tedarikçiler ve bu ürünlere talep gösteren müşterileri bir araya getiren stratejik konumumuzla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İş dünyasının değişen koşullarına uyum sağlayan ve kendini sürekli geliştiren bir öncü rol üstleniyoruz. Verimlilik ve kârlılık odağında iş ortaklarımızla projeler üretiyor, dijitalleşmeye yaptığımız yatırımlarla rekabetçi gücümüzü koruyoruz.”

Erünsal, şirketin pazar payını artırmayı hedeflediğini ve Türkiye’nin teknolojiyle gelişmesi için katkı sağlayacak başarılar elde etmek istediklerini belirtti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.