enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Bütün dünya İsrail’e karşı: Olan çocuklara oluyor

Bütün dünya İsrail’e karşı: Olan çocuklara oluyor
REKLAM ALANI
24.06.2024 11:06
443
A+
A-

Filistin’de İnsan Hakları İhlalleri: Uluslararası Yardım Kuruluşlarından Sert Tepkiler

İsrail’in Gazze’ye yönelik askeri saldırıları, sivil kayıplar ve Filistinli çocuklara yönelik şiddet ile damgasını vurmaya devam ediyor. Bu durum, uluslararası yardım kuruluşlarından yoğun bir tepki çekti.

İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu Save the Children, kayıp Gazzeli çocuklara ilişkin bağımsız bir soruşturma talep etti. Rapora göre, İsrail’in bombardımanı sonucunda yaklaşık 21.000 çocuk kayboldu, enkaz altında kaldı veya toplu mezarlara gömüldü.

Save the Children’ın raporu, Gazze’de çocuklara yönelik suçları kınayan çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve uluslararası örgütün son açıklamalarını destekliyor.

Uluslararası Yardım Kuruluşlarından Açıklamalar

  • Birleşmiş Milletler: Kasım ayında yaptığı açıklamada BM, Gazze’yi çocuklar için bir “mezarlık” olarak nitelendirdi.
  • UNICEF: Mayıs ayında yayınlanan bir raporda UNICEF, Gazze’de çocuklar için güvenli bir yer bulunmadığını belirtti. İsrail saldırılarının en ağır etkisinin çocukları vurguladığını vurgulayan rapor, bölgedeki çocukların %90’ının yetersiz beslenme sorunu yaşadığına dikkat çekti.
  • BM Genel Sekreteri Guterres: Haziran ayında yaptığı bir açıklamada Guterres, “Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria’daki İsrail ordusu ve güvenlik güçlerinin öldürdüğü ve yaraladığı çok sayıda çocuk karşısında şok olduğunu” dile getirdi.
  • BM Raporu: Haziran ayında yayınlanan bir BM raporu, İsrail’in Gazze ve Batı Şeria’da 8.009 ağır ihlal eylemi gerçekleştirerek 4.360 çocuğa zarar verdiğini ortaya koydu.
  • UNRWA: BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Gazze’de akut yetersiz beslenme nedeniyle 50.000’den fazla çocuğun acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Bu açıklamalar, İsrail’in saldırılarının çocuklar için yıkıcı sonuçları olduğunu ve uluslararası toplumun acil eylem talep ettiğini açıkça ortaya koymaktadır. Yardım kuruluşları, sorumluların hesap vermesi, çocukların korunması ve Gazze’de barışçıl bir çözüm bulunması için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırmaktadır.

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.