enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Boeing’de yeni kriz: Uçağın tekerleği koptu

Boeing’de yeni kriz: Uçağın tekerleği koptu
REKLAM ALANI
09.07.2024 09:06
1
A+
A-

Boeing Uçağı Sorunları Süreklilik Kazanıyor: Tekerlek Düşmesi Olayı İkinci Kez Tekrarlandı

Havacılık devi Boeing, uçaklarında devam eden kriz nedeniyle bir kez daha gündeme geldi. United Airlines’a ait bir Boeing 757-200 tipi yolcu uçağı, Los Angeles kalkışının ardından arka tekerleğinin düşmesi sonucu büyük bir tehlike atlattı. Denver’a acil iniş yapan uçakta bulunan 174 yolcu ve 7 müretbat üyesinin yaralanmadığı bildirildi.

United Airlines, olayla ilgili soruşturma başlatırken, ABD basınına konuşan yolcular, kalkışta herhangi bir sorun fark etmediklerini ancak uçuş sırasında pilotun acil iniş anonsu yapması üzerine uçakta paniğin yaşandığını aktardılar.

Boeing Uçaklarında Sorunlar Bitmiyor

United Airlines’ın Boeing uçağının tekerlek düşürme olayı, mart ayında meydana gelen benzer bir olaydan sadece birkaç ay sonraya denk geldi. Alaska Havayolları’na ait Boeing 737 MAX uçağının Ocak ayında meydana gelen bir uçuşunda kapının düşmesi, Boeing’in üretim süreçleriyle ilgili ciddi endişeleri beraberinde getirmişti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

ABD’de 171 adet Boeing 737 MAX uçağının uçuşları derhal durdurulurken, Türk Hava Yolları da filosunda bulunan aynı tipteki beş uçağın uçuşlarını askıya aldı. İncelemeye alınan uçaklarda “gevşek civata” sorunun tespit edilmesi endişeleri daha da artırdı.

ABD Federal Havacılık İdaresi’nin (FAA) Boeing 737 MAX uçaklarının üretim sürecine yönelik başlattığı incelemede, yapılan 89 testten 33’ünün başarısız olması, Boeing’in kalite kontrol süreçlerinde ciddi eksiklikler olduğunu ortaya koydu.

United Airlines’ın son tekerlek düşürme olayı, Boeing’in uçaklarının güvenliğiyle ilgili endişeleri yeniden alevlendirdi. Havayolu şirketleri ve yolcular, FAA’dan Boeing’in üretim süreçlerini kapsamlı bir şekilde incelemesini ve herhangi bir güvenlik açığı tespit edilmesi durumunda derhal önlem alınmasını talep ediyor.

Boeing ise uçaklarının güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını vurgulayarak, tüm endişeleri gidermek için FAA ve müşterileriyle yakın bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Ancak son olaylar, Boeing’in itibarını zedelemeye devam ediyor ve şirketin geleceği belirsizliğini koruyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.