enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Bilimsel araştırma: Diyabet ve kalp krizi arasındaki çarpıcı ilişki

Bilimsel araştırma: Diyabet ve kalp krizi arasındaki çarpıcı ilişki
REKLAM ALANI
10.07.2024 15:59
0
A+
A-

Prediyabette Diyabet Önleme Uzun Vadeli Sağlığa Fayda Sağlıyor

Çin-Japonya Dostluk Hastanesi’ndeki bir araştırma ekibi, 540 eski prediyabet hastasına ait verileri inceledi. Katılımcılara kontrol grubuna atanma veya sağlıklı beslenme, artan egzersiz veya her ikisinin bir kombinasyonunu içeren üç yaşam tarzı seçeneğinden biri verildi. Çalışma 30 yılı aşkın bir süre boyunca takip edildi.

Dört Yıllık Diyabet Önleme, Sağlık Sonuçlarını İyileştiriyor

Araştırma, ilk prediyabet teşhisinden sonra en az dört yıl boyunca diyabete yakalanmayan kişilerin, daha erken diyabete yakalananlara kıyasla önemli ölçüde daha düşük ölüm ve kalp krizi veya felç riski taşıdıklarını ortaya çıkardı.

Dört yıl içinde diyabet geliştirenlere kıyasla, bu indivíduos ölüm riskinde %26, kalp krizi veya felç riskinde ise %37 düşüş gösterdi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Hatta Kısa Vadeli Önleme Bile Yararlı

Araştırmacılar, bulguların prediyabetik bir kişinin diyabetin başlangıcını ne kadar geciktirebilirse, uzun vadeli sağlık sonuçlarının o kadar olumlu olacağını gösterdiğini vurguladı. Sadece birkaç yıllık prediyabetik statü korunması bile sonraki yıllarda fayda sağlayabilir.

Çalışmanın Bulgusu

Plos Medicine dergisinde yayınlanan araştırmada şu ifadelere yer verildi: “Analizlerimiz, bozulmuş glikoz toleransı teşhisi konulduktan sonra en az dört yıl boyunca diyabete yakalanmayan bireylerin, diyabet gelişenlere kıyasla her türlü ölüm, kardiyovasküler olaylar ve mikrovasküler komplikasyonlar açısından önemli ölçüde daha düşük risk taşıdığını gösterdi.”

Sonuç

Araştırma, prediyabetik bireylerin diyabet önleme önlemlerini erken ve tutarlı bir şekilde uygulamalarının, uzun vadede önemli sağlık faydaları sağlayabileceğini vurgulamaktadır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.