enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,8700
EURO
36,7927
ALTIN
3.050,06
BIST
10.109,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
10°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Pazar Hafif Yağmurlu
8°C
Pazartesi Az Bulutlu
10°C

Bilim açıkladı: Oyun oynayan çocukların IQ’su yüksek çıkıyor

Bilim açıkladı: Oyun oynayan çocukların IQ’su yüksek çıkıyor
11.12.2024 15:53
A+
A-

Video Oyunlarının Çocukların IQ’su Üzerindeki Etkisi

Video oyunlarının çocuklar üzerindeki etkileri uzun zamandır tartışılıyor. Bazıları oyunların zeka gelişimini olumsuz etkilediğini savunurken, yeni bir araştırma tersini iddia ediyor.

Araştırma, video oyunları oynayan çocuklarda IQ seviyelerinde artış gözlemledi. Hollanda, Almanya ve İsveç’teki araştırmacılar, 9 bin 855 çocuğun ekran süresini inceledi. İki yıl sonra, oyunlara daha fazla zaman ayıran çocuklarda IQ’da ortalama 2,5 puanlık artış tespit edildi.

Araştırmacılar, oyunların problem çözme, strateji geliştirme ve hızlı karar alma gibi becerileri geliştirerek IQ’yu artırabileceğine inanıyor. Oyunlar bilişsel yetenekleri zorlayarak beyin gelişimine katkıda bulunabilir.

Televizyon izleme ve sosyal medya kullanımının IQ üzerinde gözle görülür bir etkisi yoktu. Bu, video oyunlarının bilişsel yetenekler üzerinde farklı bir etkisi olduğunu gösteriyor.

Bu araştırma, video oyunlarının çocukların IQ’su üzerindeki etkisine dair önemli içgörüler sağlıyor. Oyun oynamanın zeka gelişimine faydalı olabileceği fikri, ebeveynler ve eğitimciler için önemli bir bulgudur.

Araştırmacılar, daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu vurguluyor. Farklı oyun türlerinin, oyun süresinin ve diğer faktörlerin etkisi daha ayrıntılı olarak incelenerek daha kesin sonuçlar elde edilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.