enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Biden’ın zayıf performansı ibreyi Trump’a döndürdü

Biden’ın zayıf performansı ibreyi Trump’a döndürdü
REKLAM ALANI
28.06.2024 18:26
1
A+
A-

ABD Başkanı Joe Biden’ın Başkanlık Yarışındaki Münazaradaki Zayıf Performansı

ABD Başkanı Joe Biden’ın başkan Donald Trump’a karşı yaptığı başkanlık yarışındaki münazaradaki vasat performansı, küresel çapta şaşkınlıkla karşılandı ve Biden’ın adaylıktan çekilmesi yönünde taleplere yol açtı.

Biden’ın destekçileri bu münazarayı onun başkanlık için artık fazla yaşlı olduğuna dair endişeleri gidermek için bir fırsat olarak görmüşlerdi. Ancak Başkan’ın giderek bozulan sesi ve gafları, rakip Trump’ın işine yaradı.

Tartışma boyunca Trump, Biden’ı ticarette Çin’e karşı yeterince sert bir duruş sergilememekle suçladı. Ayrıca Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Biden’a “saygı duymadığını” ve ülkeyi “Üçüncü Dünya Savaşı’na” sürüklediğini iddia etti.

Biden, Trump’ın gümrük vergisi tekliflerinin Amerikalı tüketiciler için daha yüksek fiyatlara yol açacağını ve Kim ve Putin gibi liderlerle “kucaklaştığını” öne sürerek karşılık verdi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Başkanlığı sırasında Çin ile gümrük vergisi savaşına giren Trump, 5 Kasım seçimlerinde galip gelmesi halinde tüm Çin mallarına %60 veya daha yüksek oranda gümrük vergisi uygulayacağını duyurdu.

Gazeteler Biden’ı Eleştirdi

Dünyanın önde gelen gazeteleri Biden’ın performansını ağır bir şekilde eleştirdi. Fransız Le Monde, Biden’ı “Titanik’in batmakta olan kalıntıları”na benzetirken, İngiliz solcu gazete Daily Mirror, Biden’ın gösterisini “gaflarla dolu bir kabus” olarak nitelendirdi. Alman Bild gazetesi “İyi Geceler Joe!” manşetiyle yayımlanırken, Avustralya’nın Sydney Morning Herald gazetesi şu başlığı attı: “Trump Biden’ı Devleştiriyor. Demokratlar Biden ile Kazanamaz.”

İtalya’nın eski merkezci Başbakanı Matteo Renzi, Demokratlara yakın olmasıyla bilinir ve “Joe Biden bunu başaramaz” dedi. Renzi, Biden’ın ABD’ye şerefle hizmet ettiğini söyleyerek ekledi: “Onursuz bir sonu hak etmiyor. At değiştirmek herkesin görevi.”

Avrupa Parlamentosu Üyesi ve Belçika’nın eski Başbakanı Guy Verhofstadt, 81 yaşındaki Biden ve 78 yaşındaki Trump’ın fotoğraflarını paylaşarak “Amerikan demokrasisi gözlerimizin önünde gerontokrasi tarafından öldürülüyor!” diye tweet attı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.