enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2358
EURO
37,2137
ALTIN
2.982,36
BIST
8.915,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Beşar Esad genel af mı çıkardı? Son dakika! Suriye’de genel af mı çıktı?

Beşar Esad genel af mı çıkardı? Son dakika! Suriye’de genel af mı çıktı?
24.09.2024 12:23
4
A+
A-

Suriye’de Genel Af

Suriye’de tartışılan genel af meselesi için ilk adım atıldı. Beşar Esad, ülke çapında genel af ilan etti.

Genel Afın Kapsamı

SAN’A haber ajansına göre, 22 Eylül 2024’ten önce hafif suçlardan yargılanan veya hapse atılanlar ve asker kaçakları bu aftan yararlanabilecek. Ancak, saklanan ve teslim olmayanlar, “topluma ve devlete karşı ciddi suçlar” işleyenler, rüşvet alanlar, sahtekarlık yapanlar ve genel ahlaka aykırı davranışlarda bulunanlar affın dışında kalacak.

Esad’ın Daha Önceki Afları

Suriye iç savaşının 2011’de başlamasından bu yana Esad, en az 20 kez genel af çıkardı. En son af kararı ise Ocak 2022’de alınmıştı.

AA Teyit Hatti’nin Açıklaması

AA Teyit Hattı, Pazar günü yayınlanan af kararnamenin detaylarını paylaştı. Af kapsamına, asker kaçakları ve hafif suçlular dahil. Ancak, kamu güvenliği, rüşvet, sahtekarlık ve ahlaka aykırı suçlar gibi bazı suçlar affın dışında tutuldu.

Yurtdışına kaçan asker kaçaklarının dört ay, ülke içinde kaçanların ise üç ay içinde teslim olmaları gerekiyor. Aksi takdirde aftan yararlanamayacaklar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.