enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bal tutan parmağını yalar dar gelirli avucunu yalar

Bal tutan parmağını yalar dar gelirli avucunu yalar
REKLAM ALANI
05.07.2024 06:18
1
A+
A-

Ülkeyi Yönetenlerin Maaşlarına Zam Yağmuru, Asgari Ücretliler ve Emekliler Zamsız Bırakıldı

Ekonomik zorluklarla mücadele eden Türkiye’de, ülkeyi yönetenler enflasyonla mücadele gerekçesiyle milyonlarca asgari ücretli ve emekliyi zamsız bırakırken, kendi maaşlarına bol keseden zam yağdırdı. Bakanların maaşlarına temmuzdan itibaren 28 bin liralık bir zam yapıldı.

Bakanların Maaşı 10 Asgari Ücrete Yükseldi

Son bir yılda bakan maaşlarına yapılan toplam zam miktarı 76 bin liraya ulaştı. Böylece bir bakan maaşı 8,5 asgari ücretten 10 asgari ücrete çıkarken, 14,5 emekli aylığından 17,3 emekli aylığına yükseltildi.

Şimşek’in Geliri 288 Bin Liraya Çıktı

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Hem bakan maaşı hem de milletvekili emekli aylığı alan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geliri 47 bin lira artışla 241 bin liradan 288 bin liraya yükseldi. Bu bakanların maaşı, geçen ay 14 asgari ücrete denk gelirken, temmuz itibarıyla 3 asgari ücret daha zam yapılarak 17 asgari ücrete çıkarıldı.

Bakanların Geliri En Düşük Emekli Aylıklarının 29 Katına Ulaştı

Vekil emeklisi aylığı da alan bakanların aylık geliri, en düşük emekli aylığının yaklaşık 29 katına ulaştı. Haziran ayındaki gelirleri 24 emekli aylığı kadardı.

Bakan Yardımcılarının ve Milletvekillerinin Maaşlarına da Zam

Bakanların maaşlarına yapılan zamların ardından bakan yardımcılarının maaşları 142 bin liradan 169 bin liraya, milletvekili maaşları ise 141 bin liradan 169 bin liraya yükseltildi.

Vefat Edenlerin Eşlerinin Maaşları da Arttı

Temmuz itibarıyla vefat etmiş bakan ve milletvekillerinin hayatta kalan eşlerinin dul aylığı 73 bin liradan 87 bin liraya yükseldi.

Kamuoyunda Tepki Topladı

Ülkenin ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde bakanlara yapılan bu yüksek orandaki zamlar kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Asgari ücretliler ve emeklilerin geçim sıkıntısı çektiği bir ortamda, ülkeyi yönetenlerin kendi maaşlarına bu kadar yüksek zam yapmaları adaletsiz bir uygulama olarak değerlendirildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.