enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Bakanlık, bakanlığın arazisine göz koydu

Bakanlık, bakanlığın arazisine göz koydu
REKLAM ALANI
01.07.2024 05:40
1
A+
A-

Çevre Bakanlığı’nın Dışişleri Arazisine Gözü Dikildi: Çiğdem Mahallesi Sakinleri Yeşil Alanlarını Korumak İçin Eyleme Geçti

Ankara’nın yeşil kalmış son alanlarından biri olan Çiğdem Mahallesi’ndeki 120 bin metrekarelik Dışişleri Bakanlığı arazisi, rant uğruna imara açılma tehdidiyle karşı karşıya. Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yürüttüğü imar çalışmaları, mahalle sakinlerinin tepkilerine neden oldu.

"Yeşilime Dokunma Platformu" adıyla bir araya gelen Çiğdem Mahallesi sakinleri, yeşil alanlarının korunması için seslerini yükseltti. Ankara’nın en işlek ana arterlerinin üzerinde bulunan arazideki yapılaşmanın kent içi ulaşımı olumsuz etkileyeceği, egzoz ve gürültü kirliliğini artıracağı belirtiliyor.

Platform adına yapılan açıklamada, "120 bin metrekarelik alan, önce Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle özelleştirme kapsamına alındı. Şimdi de alana Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan imar planı askıda. Bu plan uygulanırsa, büyük bir bölümü 30-40 yıllık ağaçlarla kaplı olan alandaki canlı popülasyonu ve habitat yok olacak" denildi.

Mahalle sakinleri, imar planının iptalini ve arazinin yeşil kalmasını talep ediyor. İmar planının askıya çıkarılmasının ardından, platform imza kampanyası başlattı ve planın iptali için hukuki yollara başvuracağını açıkladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ankara’nın yeşil kalmış son alanlarından biri olan Çiğdem Mahallesi, uzun yıllardır sakinleri tarafından korunmuş ve geliştirilmiş bir yaşam alanı. Mahalle sakinleri, imar planının gerçekleştirilmesi halinde yaşam kalitelerinin bozulmasından, yeşil alanların yok olmasından ve kentsel kirliliğin artmasından endişe duyuyor.

Çevreciler ve kent sakinleri, Ankara’nın yeşil alanlarının korunması ve sürdürülebilir kentsel gelişim için yetkilileri harekete geçmeye çağırıyor. Rant uğruna yeşil alanların yok edilmesine karşı çıkıyor ve kentsel alanların geleceği için çevre dostu çözümler talep ediyorlar.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.